Elektrocentrála Honda Vanguard 12kW
Moderátor: Moderátoři
Elektrocentrála Honda Vanguard 12kW
Co mají v jiných vozech podobné centrály ale trošku slabší, ty to nedělají a běží krásně plynule bez střílení do výfuku.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Šroubky tam jsou dva. Jeden s pružinkou, druhý je na jiné straně a ten pružinku nemá, je to jakoby doraz táhla, které se při běhu sám nastavuje, tak asi nějaké automatické seřizování. Zkusím poštelovat s tím šroubkem s pružinkou. Uvidíme jestli to něco udělá. Děkuji za radu.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Jinak stejnou závadu může způsobit i zanesený vzduchový filtr.
Ucpaný karburátor by se projevoval spíše chudou směsí, měl jsem to na sekačce, babišův biobenzín to zanesl. Pokles spotřeby skoro o polovinu byl sice příjemný, ale dusilo se to a chcípalo. Karbec je nerozebiratelný. Stačilo šroub bohatosti dotáhnout na doraz a povolit, tím se ta špína omačkala a zase to funguje
Majitel centrály šéfovi řekne, že už žere hodně oleje, tak mu odpoví ať s tm zajede do našeho firemního servisu. Tam mu řeknou, že se s tím nedá nic dělat, dají mu větší kanystr oleje a ať to poctivě častěji kontroluje a dolévá.
Oprava by prý byla dražší než nová centrála, což se mi zdá jako blbost.
- weed_smoker
Centrála má pravidelný ,,servis´´ ale prý jen vymění vzduchový, palivový a olejový filtr, dají nový olej a to je všechno. Centrála hlavně po zatížení nějakým silnějším spotřebičem hrozně bublala do výfuku, nejprve nepravidelně. Potom už to bublalo do výfuku pravidelně a nakonec to začlo přímo střílet a z výfuku lítat plameny. Asi něco s tou regulací otáček a směsi. Zavezli to do servisu, já se začal hrozně smát.