Čerpadlo na studni (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
Čerpadlo na studni (přesunuto)
Mám na výběr - buď koupit nové čerpadlo asi za 3500 Kč, nebo si nechat poslat náhradní spirálu za 3600 Kč s DPH. Normálně bych koupil nové, ale mám obavu, jestli to nebude nějaká "čína" a po pár sezónách odejde. Přece jen, Iris70 je litinová klasika. Co byste pořídili?
mtajovsky píše:.... Co byste pořídili?
Pravděpodobně novou tchýni, která bude z čerpadla odpovědně vylévat vodu.
...
Pokud je těleso litinové, pokusil bych se je zavařit. V dobách rozvinutého socializmu se litina úspěšně svařovala, po řádném předehřátí a následném mnohahodinovém chladnutí dílu zahrabaného ve vrstvě horkého popela.
Vybrousit, na vařiči předehřát až plivnutí odskočí, zahrabat do popela a nikelitkou zavařit. Navršit popel. Až to komletně vychladne, dobrousit a doladit styčné plochy. Pomalé chladnutí je nezbytné, jinak to praskne znovu, nebo těsně vedle.
Lepil jsem jejich tekutým kovem prasklý karter, už je to tam osm let, bez problémů.
Ale je pravda, že jsem jej nemusel kupovat, donesl mi jej kamarád, dělá s tím v práci (v jednom nejmenovaném autorizovaném servise osobních automobilů).
Cenově to vychází asi docela dost (mám pocit, že kolem 1200Kč.).
Jinak kdysi, ještě před plyšákem, jsme doma cosi zapravovali českým přípravkem, který se jmenoval Lepox Metal.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- Přílohy
-
IMG_0020.JPG- (46.54 KiB) Staženo 168 x
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
P.S. Tohle je taky zajímavý: http://www.sincolor.cz/Naterove-hmoty/T ... 200-g.html
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]