Sony Xperia XA1 ovlivňuje magnet

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

Sony Xperia XA1 ovlivňuje magnet

#1 Příspěvek od forbidden »

Mám tento telefon a nosím ho v pouzdře s magnetickým klipsem. Všiml jsem si, že když ho z pouzdra vytáhnu, tak svítí. Nejdřív jsem si myslel, že jsem omylem zmáčknul tlačítko, ale tím to nebylo. Když se levým horním rohem telefonu přiblížím k tomu magnetu, tak se rozsvítí, nebo zhasne display, záleží v jakým byl stavu před přiblížením. Nic jinýho ten magnet asi neovlivňuje. Může to něčemu škodit, nebo na co to vlastně v telefonu může mít vliv?
robo

#2 Příspěvek od robo »

Také nosím telefon v pouzdru s magnetem. Co by magnet mohl ovlivnit tak je kompas, pokud ho telefon má. Někdo říká že jo jiní zase že ne. Sám jsem to nezkoumal. Ale rozsvitit-zhasnout lcd, to čumím. A ani se mě tomu nechce věřit.
vladodyno

#3 Příspěvek od vladodyno »

Pozri sa aké funkcie majú originálne púzdra pre tento telefón.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Presne tak, mozno tam je magneticky senzor pre originalne puzdro.
EKKAR

#5 Příspěvek od EKKAR »

Může to dělat polohový/pohybový čidlo. Pokud má magneticky ovlivnitelnou tu snímací část, tak může přiblížení magnetu "pochopit" jako změnu polohy - a pak se rozsvítí (nebo zhasne)...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
dobrman

#6 Příspěvek od dobrman »

ono to může být vlastnost a ne nějaká chyba
třeba při používání cartboardu pro VR, se telefon v něm vložený ovládá z vnějšku magnetem

Obrázek
Artaban001

#7 Příspěvek od Artaban001 »

je to pod funkcionalitou "hall senzor" a je to, jak bylo výše napsáno ke "spolupráci" z originálním obalem k telefonu ( odklopení obalu, nebo jeho vysunutí aktivuje displej). U samsungu se dá vyzkoušet

Kód: Vybrat vše

*#0*#
JIG testem. kompasu je to šumák. Stejně se musí před každým použitím nakalibrovat ( mobilem parkrát obkroužit osmičku nad hlavou při spuštěném kopasu).
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od forbidden »

Ty čidla polohy jsem vypnul, něco tam takovýho bylo, že se nevypne, když se detekuje, že jej mám v ruce. Asi to fakt bude ke spolupráci s tím pouzdrem, nenapadlo mě to. Dík.

Tak je to jasný. Pouzdro za 1499,- 8O To se vyplatí. :evil:
Artaban001

#9 Příspěvek od Artaban001 »

Ještě někdy kromě "Hall senzoru" bývá implantován "grip senzor" - což je je skrytý kapacitní snímač, který reaguje na dotyk na určité místo telefonu. Původně jsem předpokládal, že je to náhrada za reflexní infrazávoru, která umrtví displej při přiložení telefonu na ucho, ale v tom telefonu byla ta závora, grip senzor i hall senzor. Tak nevím.
Senzory se dají lokalizovat u (skoro všech) Samsungu výše uvedeným kódem, nebo u Samsung Androidů také aplikací z marketu , u ostatních Androidů pouze pomocí aplikací v marketu.
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“