Presso Krups EA8010, hučí
Moderátor: Moderátoři
Presso Krups EA8010, hučí
začalo mi zlobit presso Krups EA8010. Ve vypnutém stavu je slyšet slabé hučení. Když jsem to rozebral, tak ten hluk vychází z čerpadla. Po zapnutí začne normálně nahřívání, ale pak se spustí z trysky voda a autotest se ukončí.
Když zapnu výrobu kávy, tak se sice namele, ale pak to zase začne tryskat vodu z trysky a vyhazovač vyhodí to namleté kafe do odpadního zásobníku.
Cyklus čištění funguje, ale zase se na začátku spustí voda z trysky.
Přijde mi, že čerpadlo funguje, když při čištění i čištění trysky z pressa vychází voda.
Je divné, že to hučí i vypnuté. Hučení se dá vypnout jedině vyndáním odpadní nádoby na umletou kávu.
Nevíte někdo, co to může být?
Díky
Jirka
Je to už staré presso, ale kafe dělalo ještě před pár dny pořád dobře.
naštěstí mám doma dvě stejná pressa krups ea8010, jedno mám já a druhé rodiče. (obě vyřazená z práce a opravená nákupem náhradních dílů, většinou těsnění nebo výměna válce), takže jsem zkoušel měnit, co šlo. Nejdřív průtokoměr, pak čerpadlo, no a nakonec základní desku, která je nějakým způsobem rozbitá. Při prvním pohledu vypadá normálně, kondíky nejsou nafouklé, ale to hučení čerpadla a celkové divné chování pressa dělá tato deska.
Nikde na internetu jsem jí nenašel, ani na ebay.
Nemáte někdo tuto desku k dispozici? Zaplatím.
Díky
Jirka
Je potřeba měřit.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Nasel jsem tento dil u Kovacka elektro, akorát je to na dotaz za 550,- tak doufám, ze je to správný typ, protože nic jiného jsem nikde nenasel a ten můj kávovar není ve vyjmenovanych, pro které ta deska je... Co myslíte (Ohryzku), bude to fungovat? Podle obrázku je ta deska stejna. Mají to na http://www.kovacek.cz/nahradni-dily/nah ... 45380.html
Díky, pripadne porad platí, ze bych ji od někoho za rozumnou koupil.
Jirka
Model: FPB1450 0010M
Ref: EA8010PE/700-0209-R
Zkusím do toho kováčka zavolat a zeptat se tam, jestli to nejde sehnat. Co jsem se koukal na netu a dost mě to překvapilo, tak ten kávovar se ještě pořád prodává, tak snad na to tu desku ještě servisy budou mít.
Kdyby byla k mání tady na fóru, tak beru.
Díky
Jirka
Určitě by tam nešla dát ta deska z nového presa ea8010? Nějak se mi tomu nechce věřit
Uvidíme, co mi řeknou v tom servisu...
Ještě mě napadlo, ale asi do toho nepůjdu. Kdybych někde sehnal ten přední kryt z presa třeba 7220 s displayem, šla by tam pak ta deska od kováčka? Sice by to preso vypadalo divně (černostříbrné), ale možná by fungovalo
No ale úplně nejlepší a asi nejlevnější by byla oprava té původní desky, jen zjistit, co je tam rozbité... Dá se to nějkam odnést, kde mi to někdo proměří?
O překopání pressa na presso s displejem ani neuvažuj - v tom případě musí být elektroniky párované (nefunguje kterákoliv s kteroukoliv) a tudíž bys musel sehnat k té elektronice od kováčka přední elektroniku z nějakého staršího EA8050 nebo EA8025 - určitě žádné XP7220, to je po elektronické stránce jiné presso - už jsem si s tím taky něco užil
Opravit ti to může kdokoliv, kdo se na to cítí a má trochu času - což já ale nejsem.
Tak asi sháněj MS-5945308.
Měl bych na tebe ale ještě jeden dotaz, co používáš na mazání toho pístu v tom bílém válci? Máš nějakou ověřenou značku? Tenkrát jsem si na to koupil nějakou sadu včetně těsnění, ale dostal jsem toho málo a říkal jsem si, když už to budu mít rozebrané, že tomu udělám generálku. Těsnění už jsem koupil. Docela dobře to řeší na polském fóru. Kdyby to někoho zajímalo, tak přikládám odkaz:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2 ... l#11588928
Moc díky
Jirka
Tohle bude dotaz asi na tebe Ohryzku, až budeš mít tu dokumentaci, jen potvrdit, že jsem našel na netu správný typ, měl by to být triak od fagoru na 600V, 4A? (označení FT04 07MD 4208 ), já bych to zkusil vyměnit. Vybavení na to doma mám.
Předem moc děkuji
Jirka