Píšu až teď, přes den nemám čas.
Celé je to trochu složitějsí - minimálně je to tak, že nevím (a ani ty nevíš), jestli je vadná výkonová elektronika (co je na fotce), nebo ovládací elektronika (ta vepředu za displejem). U piktografického modelu (XP7180, XP7200 a XP7210) to bylo jednoduché - všechno bylo v silové elektronice, presso řídil jeden ST72C215G2 a nějaké provozní hodnoty si ukládal do paměti 24LC01B, co měl vedle sebe na desce. Na ovládací elektronice bylo jen pár mikrospíančů pověšených na vstup AD převodníku a primotivní dekodér s 74HC595 pro ledky a horní displej. U těchto (jednoduších) modelů by to na 95% dělala ta zadní elektronika.
Ale toto je grafický model (XP7220, XP7230, XP7240, XP7250, atd...) - u tohoto vypadá výkonová elektronika hodně podobně,
ale u toho řídícího MCU není zapájená paměť, ale celé presso řídí druhý MCU na ovládací elektronice (PIC18F452) po SPI sběrnici - takže závada může být i tam. Třeba jmenovitě tato řada press (XP7220RU/50B) se přestatovala pomocí kitu na použitelnější verzi - měnilo se čerpadlo, mlýnek, ventil v rozdělovači, těsnění pístu a ovládací elektronika, ve které byly změny programu, co si poradily s novýma komponentama - vylepšovalo se to během prodeje, protože francouzi neměli čas na nějaké rozumné testování. Tudíž to vypadá tak, že presso hlavně řidila ta ovládací elektronika a výměna silové asi nepomůže (i když jeden nikdy neví)

.
Takže, silovou elektroniku máš V14, ovládací bude asi 7_0 (je to napsané na nálepce na elektronice) - pokud nemám v poznámkách nepořádek. Nová elektronika se už sehnat nedá - nevím, jak je to s tou silovou (nemám momentálně funkční dokumentaci), ale funkční jsem ji nenašel. Ovládací dostupná už určitě není - tu jsem ani nenašel a v dokumentaci by se musela objednávat s tím kitem (který jen tak mimochodem je také už nesehnatelný).
Ke stavu kávovaru - ty ho sice asi máš 2 roky, ale je vyrobený v roce 2005 - nejen, že už má nejlepší léta za sebou, ale několikrát přežil svoji předpokládanou životnost. Pokazit se na něm může cokoliv - tlakový válec, rozdělovač (tyto 2 věci většinou), čerpadlo, průtokoměr, já nevím, už co ještě. Nějak asi ještě funguje, ale raději, než vrážet do něho další peníze, tak bych ho dopoužíval, tak, jak ještě funguje, protože vrážet do toho třeba i těch 1257Kč za elektorniku by byly asi vyhozené prachy - tyto Krupsy nikdy nebyly dobré a nejsou ani teď.