Nosnost sádrokartonu
Moderátor: Moderátoři
Nosnost sádrokartonu
Stávající stěny jsou z něčeho, co se velmi podobá sololitu. Z obou stran sololit a mezi nějaký skládaný papír. A stěna za vanou se uprostřed výšky začíná asi vlhkostí lehce vydouvat, přesně v té výšce, kde končil umakart. Myšlenka je, přilepit a přišroubovat na ní sádrokarton a tím uzavřít vlhkosti přístup a zároveň tu stěnu srovnat. A na něj nalepit obkladačky.
A to je můj dotaz, jakou váhu ten sádrokarton unese? Žena se zhlédla v obkladačkách 25x50cm, ale jedna váží 2kg a na té stěně by jich mělo být 30.
Je to reálné, nebo mi to jednoho dne spadne na hlavu až se budu rochnit ve vaně?
A jinak - z nejrůznějších předpisů i z precendentů z nedávný minulosti plyne, že pokud musí NÁJEMNÍK provádět v bytě nějaký finančně náročný práce, který navyšujou hodnotu bytu, nebo nějaký rozsáhlý sanační opravy, nemusí nést všecky náklady sám, ale musí se na nich podílet i VLASTNÍK dotyčnýho bytu. Takže pokud rekonstrukce, tak bez ojebávání, ale buď s finanční účastí vlastníka, nebo se smlouvou o tom, jak dlouho budeš v takhle upraveným bytě za svoji investici bydlet zadarmo atd.
A kutilmile - nelituju tě
Byt je města a to šetří, kde se dá. Slíbili přidat peníz za nejlevnější vanu a o to je vše. Ty by to snad začalo zajímat ve chvíli, kdy by na mě to staré jádro spadlo a zabilo mě.
A kutilmile - nelituju tě
Koupelna není až tak strašidelná, jak si myslíš. Jen mi děsí ta vypouklina. zatím je jen cca 1 cm, takže nic katastrofického.
Ty OSB desky se mi moc nelíbí. Cena přibližně stejná, váhavětší, ale je to ve finále dost podobné tomu co tam je. A spoléhat na všeliké penetrace, pak štukovat a já nevím co ještě. No, nic moc představa.
A bordel okolo, s tím se počítá. Když dělali novou elektriku, bylo to taky maso a to nemluvím o oknech.
hafca píše:Pokud mi přispějí na vanu, pak jsou s tím srozuměný.
Jak vidím, tak už jsi udělal pár chyb. Když jsi v nájmu, tak jsi měl nahlásit špatnou vanu a tu že jim předáš oproti podpisu a pořídíš si za své novou nebo ať ji vymění za své oni. Tak jsem to udělal já a vyměnili vanu i umyvadlo za své. Uzavírání vlhkosti neřeš, to nemá smysl, když má koupelna své odvětrávání. Sádrokartónem to nespravíš nikdy za slušné peníze. Raději se podívej do obi apod., mají tam takové velké desky se vzorem kachlí či něčeho jiného. Necháš si tam ten rozměr i uříznout a pak si ho tam napasuješ a uchytneš podle svého. Zatím bych to viděl jako jediné slušné řešení pokud to nechceš rovnou celé zbourat a postavit z Ytongů a to bych v nájmu určitě nedělal.
A opravdu se ohýbá kvůli vlhkosti? Z druhé strany obvykle vychází kuchyňská linka a už jsem několikrát viděl "experta", který něco zakotvil do té stěny, nikoliv do držáku, který ji má nést.hafca píše:A stěna za vanou se uprostřed výšky začíná asi vlhkostí lehce vydouvat, přesně v té výšce, kde končil umakart.
Na panely Abitibi jsem koukal, to byla prvotní úvaha. Když pominu to, že vzorky vypadají dost staromódně, tak práce je s tím daleko víc a za víc peněz. Lepí se to celoplošně na rovnou stěnu a to u mě není. Stejně bych to musel rovnat sádrokartonem nebo něčím.
S obci se urcite domluv predem. Pokud to neni vyslovene v havarijnim stavu, nejspis ti nic nezaplati. Mavat posudkama muzes jak chces, oni ti reknou at se odstehujes jinam, kdyz se ti nelibi a ty jen zbytecne vyhodis prachy za pitominy.
- radioelectrum
- serviceman
Jestli se chytáš jít nohama napřed, pak se ti to vyplatí.