Vývěva /VACSY/
Moderátor: Moderátoři
Tak to není. Slovo pumpa je označení zařízení pro čerpání (přemísťování, přepravu) látek kapalných a plynných. Takovým zařízením jsou kompresory, čerpadla, vývěvy, injekční stříkačky...FERYACT píše:Pokud někdo pojem vaccuum pump přeloží do češtiny jako vakuová pumpa je to hlupák bez ohledu na to,že má vyšší vzdělání přes češtinu jako já...
Takže podle mě je hlupák ten, kdo si myslí, že pumpa je jen na saně.
To, že to není vývěva, začal tvrdit až FERYACT
Mimochodem, tahle dělá pod 10 mbar, což je hrubé vaccum.
Ale co si o tom myslet, když pro takového borce je vacuum podtlak 0,45 atm ?
A jaká síla působí při takovém podtlaku na plastové víko by měl umět spočítat každý školák
FERYACT píše:Napresovat
To je tak hezké české slovo, kam se na to hrabe vakuová pumpa.
V pátek jsme v práci zjistili, že soudruzi z jedné české firmy nám dodali k retortové peci vývěvu bez oleje. Že nebyla v průzoru vidět hladina oleje nikoho moc nevzrušovalo, všichni věřili, že hladina je nad průzorem a olej je čistý. Že ta vývěva udělá sotva půl baru taky nikoho nevzrušovalo, to přece stačí. Až když jsem našla, že má udělat 10 mbar a že tam kde máme namotovaný výfuk má být zátka pro plnění olejem a tam kde máme zátku má být výfuk, tak se to začlo trochu řešit. Koupil se olej do vývěv a že ho dolejeme. No po dolití se začlo z výfuku hulit jak z trabanta. No aby ne, když výfuk nešel přes odlučovač oleje. Po prohození výfuku se zátkou hulit přestala, ale i tak tu pec vycucne jen na 0,2 baru, jestli to nebude tím, že lamely obroušené chodem na sucho skončily v oleji, který okamžitě zčernal.