Oprava obehoveho cerpadla
Moderátor: Moderátoři
- weed_smoker
Ten obvod v BGA pouzdru se fakt napájí napětím 325VDC a obsahuje i konce pro jednotlivý fáze
Jestli je to 3F synchronní motor,zkusil bych nějakej FM pro průmyslový serva(3F synchron s polohovym IRC,co vypadá jako velkej krokáč).Pokud je stejně k vyhození,zkus tráfko 3x400/3x230V(obvykle spojení DY1,bejvá to v likvidovaný automatizaci a strojích,tenhle oddělovák je v kovošrotech docela běžnej) ,co to bude dělat při 50Hz.
- weed_smoker
Pustit do takovýho obvodu(PLCC,BGA,DFN,TQFP...) 325V bych si lajsknul,jen pokud bych ho chtěl spálit.Ty analogový jsou asi do 40V,některý do 60V a vzácně 80V.Logický max.3-6V nebo 15-18V,jediný mně známý IO napájitelný AC,byl MAA436(24V rovnou,220V s odporama 2W) a některý telefonní zvonky(MA6520A,LS1240,ML8205 a snad A5521),který fungovaly i nad 60V AC.
Jestliže umíš pájet tahle pouzdra, tak zbývá "jenom" ho identifikovat a sehnat.
Možná kdybys ho odpouzdřil (už z části je), dalo by se pod mikroskopem přečíst označení čipu.
(K odpozdření stačí obyčejný pilník a tocha opatrnosti.)
(Myslím, že to není BGA, ale QFN.)
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Můj problém je v nefunkčnosti, bliká šipka 3x a žádná vyhořelá součástka.
Při měření sem zjistil svod prostřední fáze 8 k(při odpojeném 3f motoru), takže vadný výstupní mosový obvod. Jedná se o IRSM636-015MA ale sehnat a vyměnit je poněkud složité, i když jsem na SMD částečně vybaven.
Na internetu se snad dá sehnat jen v Číně.