sháním Sdělovací techniku 1972 / 7

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#16 Příspěvek od EKKAR »

Vinutí spálíš i s triakem, pokud to budeš dlouho ždímat na malý točky. Dokonce i integrovanej plynulej regec třeba z moderních vrtaček Bosch/Kress/DeWalt/Makita/BlackDecker ....atd nemá rád a buď sčudne on, nebo vinutí v motorku, pokud ho budete dlouhodobě "hoblovat" na malý točky...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
marshal

#17 Příspěvek od marshal »

to Celeron
máš pravdu že s tím byly problémy, na hodně malých otáčkách a malém zatížení to mělo nestabilní chod, navíc to reguluje pouze do poloviny max.
Je to ale jeden ( a jednoušší) systém se zpětnou vazbou.
Lze i opticky snímat otáčky, pak by bylo možno použít triak ale zdá se mi to
náročnější.
Viděl jsem i několik dodatečných úprav Otýpky ale nevím jestli to bylo k lepšímu.
Celeron

#18 Příspěvek od Celeron »

Ono to EKKARe bylo taky tím, že regulace otáček byla tenkrát veliký nóvum a lidi neměli žádný zkušenosti, co to zvládne. Triakovka odejde taky ale já mám už z dob bolševika první hranatou modrobílou Narexku s regulací určitě 35 let a furt tam je regl původní. Uhlíky jsou už třetí, takže se něco nakroutila i s velkejma vrtákama.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Habesan »

A co použít větráček navíc?

Taky není nikde řečeno, že to marshal chce skutečně používat.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“