Monitor AG Neovo F-419, po zapnutí zhasne

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kybrex
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od kybrex »

Zdravím vás a mockrát vám děkuji za radu a hlavně za to schéma! Protože to bylo to, co mi nespočetněkrát pomohlo spolu s vašimi radami.

Objednal jsem dle rady ty nové mosfety, proměřil jsem desku, odpájel je - dva na té jedné větvi byly proražené. Diody kolem byly ok ten OZ taky, tak jsem to vyměnil a monitor už 5 minut běží :) Mám z toho radost jako malej kluk a hlavně jsem se u toho přiučil a o to je ten pocit lepší.

Jen takový šťouralský dotaz na závěr - čím se to stane, že se ty tranďáky prorazily?

K.
PotPalo

#17 Příspěvek od PotPalo »

Niekedy to spôsobia vyschnuté kondenzátory v zdroji, niekedy studený spoj...
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Habesan »

Během uplynulého měsíce mi odešlo další tlačítko, tentokrát šipka vlevo.
Už je budu muset vyměnit všechny.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Hill
Administrátor

#19 Příspěvek od Hill »

Neovo F417.... s tímto monitorem mám zajímavou potíž: s počítačem Dell Optiplex normálně fungoval, ale pak najednou zhaslo podsvícení a funguje jen tehdy, když je monitor bez signálu, nebo je připojený k jinému počítadlu, ať už přes VGA konektor nebo adaptér DVI-VGA, prostě s jiným počítačem normálně funguje.
Počítač se vrátil za servisu s tím, že na něm žádnou závadu neshledali. Asi opravdu ne, jiný monitor (také přes adaptér DVI-VGA), s tím počítačem normálně chodí.
Už jste na něco takového někde narazili?
p32

#20 Příspěvek od p32 »

Hill píše: s počítačem Dell Optiplex normálně fungoval, ale pak najednou zhaslo podsvícení a funguje jen tehdy, když je monitor bez signálu,

Ten počítač je taková ta velká škatule, kde je grafická karta, která se dá občas lépe zasunout?
Heno

#21 Příspěvek od Heno »

Na tomto monitore nie, ale na iných som takéto veci už zažil. Monitor sa pravdepodobne rozhodol, že nebude podporovať rozlíšenie ktoré posiela ten pc dell.
Na overenie by si mohol pripojit s dellom iný monitor a pozret sa aké rozlíšenie dell posiela a aj frekvenciu a následne s iným pc odskúšať s rovnakým rozlíšením neovo monitor.

Ak je to tak malo by to ísť opraviť zmazaním konfig eeprom v neove (napred si sprav zálohu).
p32

#22 Příspěvek od p32 »

To je fakt, někdy to dělá najednou při nějakém větším rozlišení. Zkusit také místo 24bit. nastavit na 16bit. grafické zobrazení.
Hill
Administrátor

#23 Příspěvek od Hill »

No nic, tak strčíme pod křídlo jiný monitor a projedeme se příležitostně těch 30 kiláků k počítači...
Díky.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“