Elektrický hřeben
Moderátor: Moderátoři
Elektrický hřeben
https://www.moje-medisana.cz/pece-o-tel ... -lcs-41015
Hřeben absolutně nemá smysl, většina blech, pokud jsou, tak nejsou na pejskovi, ale v prostředí okolo, takže bys musel pořád dokola česat a česat a česat... ...kdykoli na pejska z prostředí naskáčou nový blechy, takže vlastně celodenně. Nehledě na to, že by mu ta elektřina asi nebyla příjemná.
Smysl zato má, dát pejskovi přípravek, který blechu otráví, jen co na něho skočí. Je potřeba, aby ten přípravek byl co nejnovější co do účinné látky (kvůli rezistenci) a zároveň měl dobrý reference. Jedna známá veterinářka doporučila, ať Rózičce koupím NextGard nebo Bravecto. Je to ve formě pamlsků, v organismu se to nemetabolizuje a je to relativně neškodný. Rozhodně to nadělá míň paseky, než nadělají blechy (přenos infekcí, parazitů, otravný drbání, mnozí pejsci, hlavně starší, mají na bleší sliny alergiju). U nás tuhle sezónu ale naštěstí zatím s blechama nebojujeme. Ale to brzo přinde...
Zdraví Jura a fenka Rózička.
Edit:? teď se dívám, že je řeč o kocourech. No, co jsem napsal, platí i pro kocoury, ale bacha- některý psí přípravky jsou pro kocoury vyloženě toxický a můžou kocoura i zabít. Chce to ověřit si to. A poradit se s veterinářem.
Radši bych moc dlouho neexperimentoval a nasadil chemii než blechy zamoří celý byt...
A že kastrace kocoura stála 700Kč? To máš ještě levné a buď rád, že nemáš kočku, protože by sis ještě připlatil. Upřímně nevím co se ti na tom zdá drahé - je to jednorázový úkon a klid nadosmrti. Pořád je lepší nechat kočky vykastrovat, než pak po přejeté kočce hledat 4 týdenní koťata, bez pravděpodobného úspěchu. Dost na tom, že jsem v rodině zvířecí hrobař - ještě myslet na to že někde umírají čtyři koťata hladem...
Pokud se donešená blecha hned zlikviduje tak k zamoření bytu nedojde. Ale stačí krátká doba a může naklást vajíčka. Nové blechy se zpravidla "nachytají" zpětně na kočku nebo psa a drží se hlavně u něj nebo v jeho pelechu.Nakadah píše:Doma nikdy žádné blechy nebyly...
Blecha se dá zjistit včas, horší je když se do bytu dostane pouhé vajíčko nebo larva. Nezjistí se to hned a po rozmnožení bývá pozdě. Navíc pokud v bytě není chované žádné zvíře na němž by blechy parazitovaly tak napadnou člověka a rozlezou se doslova všude.
Vykastrování kočky je dražší, před 5lety mě to stálo 900Kč, když jsi zrovna na pracáku, tak to není málo. Až jsem si ji vycvičil, že doklusala na žrádlo na zapískání, když byla někde zašitá tak na tleskání, tak mi nějaký ha*zl ubil a když už byla v posledním tažení strčil ji k plotu.
Stasek: Bolfo jsem se díval je pro psy i kočky a není to takový prevít, jako byl Difusil?
Jinak k cenám, záleží jak který veterinář. Nám kastroval kocoury za cca 3 stovky a kočky za 6. Ale jsme u něj jak doma, tak jsou to ceny jen pro nás, protože ročně u něj necháme za očkování a případný zákroky dost peněz.
- weed_smoker
šampon jsem nezkoušel, protože kocoura ani 2lidi neudrží.
Tenkrát jsem na to vyrobil přípravek ze středně tlustýho prkýnka 50x10cm,na kterym bylychycený samořezama spony a popruhy ze starý krosny.Přední se vážou na zdrh k sobě,zadní sólo na zdrh nad patama.Takto upnutej kocour jde odblešit i s hlavou normálně ortosanem.
Máš používat patentovaný technologie - KOČKONOS! https://www.youtube.com/watch?v=YGQpjpHMwr0 !!!!!!!!starecd píše:.... šampon jsem nezkoušel, protože kocoura ani 2lidi neudrží.
....
A kutilmile - nelituju tě
Zamezte možnému styku koček s přípravkem, je pro ně toxický!
A právě kočičáka, co si od vet-Mengeleho dotáhnul blechy, se týká celej dotaz ...
A kutilmile - nelituju tě