Identifikace (asi) transilu.
Moderátor: Moderátoři
Identifikace (asi) transilu.
Bez připojeného disku DVR naběhne.
Zjistil jsem zkrat na větvi 3,3V přímo na disku. Hned u konektoru je trasil (asi), zkrat je přímo v něm, ale nemůžu nějak najít co to přesně je.
DVR je nějaká čína, nechci riskovat připojení HDD bez transilu (kdyby třeba něco vylétlo ze zdroje).
Mám tam zkusit dát třeba tento?
http://www.tme.eu/cz/Document/aa8e31170 ... p3301d.pdf
- Přílohy
-
transil.jpg- (51.05 KiB) Staženo 168 x
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Ona je tam jedna zajímavost- káblík, který to propojuje s desko, má na vstupu jen 5V a 12V. Takže asi v konektoru je nějaký stabilizátor, který dělá ještě 3,3V. Večer to budu zkoumat dál.
Teď mi jde o to, aby se dalo zkusit z disku vyčíst data.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
No a třeba na wikipedii (ale i jinde) to všechno vysvětlují tak, že ta větev 3,3V tam byla připravena proto, aby se dalo přejít z 5V a tím snížit ztráty. Ale nějak k tomu nedošlo...
Jinak bych na této pozici čekal spíš jednosměrný transil, než jen normální diodu- přeci jen ten transil zabije dvě mouchy jednou ranou (ochrana proti přepětí i proti přepólování).
- Přílohy
-
transil2.jpg- (250.61 KiB) Staženo 167 x
Kapiš?