Elektrický hřeben

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Achab

#16 Příspěvek od Achab »

Biokill se dodával i ve verzi s jinou účinnou látkou pro kočky neškodný. Tato současně není ani v nabídce výrobce - bez permethrinu zřejmě nemá tu správnou účinnost tak to asi stáhli.

Jinak standardní Biokill na prostředí účinkuje perfektně - vyzkoušeno. Příčina neúspěchu je jedině v nedůsledné aplikaci a postupu "odmoření."
Soemtron píše:...Na 1 místnost tak 1 litr. Tedy nešetřit. Těžký boj.
Při silném napadení to nestačí. V podobném případě jsem na 3 místnosti spotřeboval přes 20 litrů. Jeden "hlavní úder" likvidační, po týdnu následný a asi za měsíc preventivní. Vždy s kompletním gruntováním a praním všeho co připadá v úvahu, obden vysávat. Na začátku jedna blecha bůhví odkud a šest týdnů jako na protichemickém cvičení CO... :)
starecd

#17 Příspěvek od starecd »

No tohle mě zatím nepostihlo, stačil vysavač a na kritická místa biolit.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Habesan »

Mimochodem, co vlastně způsobilo, že Blechy se dnes u lidí (v naší zemi) témeř nevyskutují ???
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Achab

#19 Příspěvek od Achab »

Obecně celkově lepší hygienické poměry.
Ale chytit blechu nebo svrab se dá i dnes v šalině nebo autobusu pokud se tam svezla nějaká pochybná existence. Taky mezi bezdomovci není podobná havěť nijak vzácná.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od ZdenekHQ »

Jestli mě něco přivádí k šílenství, tak rozsednutý klíště, co vypadlo z kočky, když se válela jako vždy tam, kde rád sedím. Přitom má k dispozici celej dům a zahradu.

Dvakrát napuštěná včetně odčervení, stejně to po ní leze, válí se v písku, v trávě, navíc už chronicky pelichá, protože nestíhá léto/zima - nechcete někdo krmení pro hada? :twisted:

P.S. Já vím, že to je zbytečná nabídka. Buď by ho zakousla, nebo by ten její kožich otrávil hadovi život...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
lesana87

#21 Příspěvek od lesana87 »

Já rozsednout klíště, tak bych asi taky šílela, protože bych musela mít nejmíň dva metráky a k tomu plechovou prdel. :?
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od ZdenekHQ »

Když je napitý, praskne jak nic. Jen nechápu, kde se napilo, muselo se správně dávno otrávit. Jsou to potvory odolný... :?
]
lesana87

#23 Příspěvek od lesana87 »

ZdenekHQ píše:Když je napitý, praskne jak nic.

Aha, to asi jo. Tady opruzujou jen ty žíznivý. A chcípne, když mu praskne ten batoh, nebo ho odhodí a naroste mu novej?
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od ZdenekHQ »

:D

Ty žíznivý z ní sbírám preventivně, naštěstí jsou většinou červený a to je na šedé dobře vidět i na metr.

Nikdy jsem to nezkoumal, ale nevěřím tomu, že je to "zvíře" (příživník) recyklovatelný, když mu praskne ten batoh. Snad to na univerzálního ptakopyska ještě nedotáhly...
]
Achab

#25 Příspěvek od Achab »

Klíště to nepřežije ale ten sajrajt co má ve vnitřnostech může být stejně infekční jako při kousnutí. Hlavně pokud se dostane třeba nějakou oděrkou do krve.

V případě nestravitelnosti kočky pro hada se může uplatnit jako běžící terč u nejbližšího mysliveckého sdružení. :)
starecd

#26 Příspěvek od starecd »

Tak jsem to zakřiknul, už jsem zase objevil blechu, takže jedině sprej, za frontline nehodlám utrácet, měl vydržet 3 měsíce, ale byly to 3 dny.
Soemtron

#27 Příspěvek od Soemtron »

Kde jsi ji objevil? Na kočce nebo v místnosti? Ono to nikdy není o jedné. :( Někdy je to o stovkách. :evil:
:!: Sháním SM ELKA 21A, 6521, OKU101...
Koupím obrazovku Toshiba LR30477
starecd

#28 Příspěvek od starecd »

Na kocourovi, problém je v tom, že nevím, kde všude byl, protože s otcem je na tohle téma těžká řeč.
Achab

#29 Příspěvek od Achab »

Na kocoura nejspíš naskočil čersvý výsadek z terénu jak jsem psal. Jedna zatoulaná blecha z pelechu ještě nemusí být pohroma ale jestli je někde násada tak se to brzy projeví.
Jednotlivý výsadek může mít za pár dní sílu čety a za měsíc praporu...
bu2520

#30 Příspěvek od bu2520 »

osvědčený recept na chytání blech je položit bílou čtvrtku na koberech a svítit na ní bodovou lampičkou, pak už jen chytat a topit ve vodě :-) . Blechy ta nasvícená bílá plocha doslova přitahuje.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“