Aku 41H-028AC0080A pro SafeGuard Comtest

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Sendyx

Aku 41H-028AC0080A pro SafeGuard Comtest

#1 Příspěvek od Sendyx »

Potřeboval bych identifikovat a nahradit akupak do přístroje SafeGuard Comtest (typ CT2A). Akupak má označení 41H-028AC0080A, a vypadá to, že to jsou dva válečky vedle sebe, každý průměr 23mm, výška 31mm, páskové vývody. Aku bohužel nemám, někdo iniciativní vyhodil, zůstaly jen pásky.

Nemáte někdo tušení, jaké parametry ten akupak má, je to 2x NiCd, 4x NiCd, orientačně kapacita? S googlem jsem se nechytil vůbec a výrobce SafeGuard (přístroje pro ochranu zboží) je 5 let po smrti.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Rozměrově přibližně odpovídající články jsou asi tyto: http://www.repase-aku-baterii.cz/prumys ... -sanyo-13/ Jinak bych asi zkusil, jestli ta věc běží na 3V, kolik dává nabíječka a podle toho usoudil, zda se jednalo o dvoučlánek. Pokud ano, s kapacitou bych si hlavu nelámal, koupil bych slušnou značku (Sanyo, Panasonic) a spáchal pack, klidně pájením. Jinak podle označení ani přístroje ani packu mi Google nenašel vůbec nic, takže něco dohledat je asi mimo realitu. Jinak koukám, že v odkazu mají ty rozměry blbě, Průměr má být 22.9, délka cca 26mm, nebo kdyby se vešly normální SC, tak průměr 22.9, výška 34 mm, to je běžný rozměr dostupný skoro všude.
Sendyx

#3 Příspěvek od Sendyx »

Doufal jsem, že se třeba ozve někdo, kdo ty přístroje zná. Nabíječka bohužel není, a ke všemu je část elektroniky zalitá silikonem. Na 2,6V, ani na 5V přístroj neběží, jenom po pokusu o zapnutí pípne a na displayi se objeví nápis "LoBat".
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Odpovědět

Zpět na „Součástky“