Presso Krups EA8010, hučí

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Michal22

#16 Příspěvek od Michal22 »

Ohryzek je dobrý nejen na kávovary.
Jak jsem rád, že tady je, jinak bych s Neptunem asi o dost víc tápal :!:
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
jirim

#17 Příspěvek od jirim »

Tak hlásím úspěšnou opravu. Výměna triaku byla hračka a deska zase funguje.

Moc díky Ohryzku.

Co mě ale trápí je prasklina na tlakovém válci... Nevím jak se to tam objevilo, ale maličko to z toho stříká vodu.

Dá se to nějak zalepit? Už jsem měl jednou tento problém a řešil jsem to výměnou tohoto válce, který mi tu daroval Alkom. Teď se mi tento problém stal znovu.
Co myslíte, šlo by to zalepit chemoprenem? Uvažuji o jakoby bandáži s nějakou plastovou trubkou a pak ještě stažené páskou.
Mám ale strach z toho lepidla, přecijen se ta voda z toho válce vrací do nádržky a nevím, jestli se to nějak nemůže od toho lepidla kontaminovat. Nevím, jestli i po zatvrdnutí ten chemopren není jed ;-)

Co myslíte?
Nebo kdyby se tu zase našel nějaký dobrodinec, který by tento válec měl, tak bych mu za to dal klidně 300,-
cabernet

#18 Příspěvek od cabernet »

Prosim o radu. V spodnej casti mlynceka je plastove kolecko s vystupkami /ejector/ (pripomina lodne kormidlo...) a odstredivo odstranuje pomletu kavu z mlynceka. Chcem sa prosim informovat, ci sa da spominany diel kupit samostatne. V rozpade ASWO som to nenasiel. Prip. nemate rozpis nahradnych dielov na tento model kavovaru? Dakujem.
kodl1

#19 Příspěvek od kodl1 »

Koupit se samostatně nedá, jen celý mlýnek nebo vzít z vraku.
Co mne nezabije, to mne posílí ...
cabernet

#20 Příspěvek od cabernet »

Pomleta kava bola v mlynceku totalne nabita, stuhnuta. To spominane koliesko (ejektor pomletej kavy)ma mierne opotrebovane vystupky (lopatky). Mohlo sa to stat tym? Netvrdim, ale mam aj podozrenie, ze bola vyliata tekutina do zasobnika kavy. Ako casto sa kavovar pouziva, neviem.
Alebo to po vycisteni len poskladat naspat s vedomim, ze by to mohlo pri spravnom uzivani zariadenia fungovat?
Tiez registrujem unik vody do spodnej vanicky pri priprave kavy.
Přílohy
IMG_3682.JPG
IMG_3682.JPG
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“