Připojení sluchátek k TV Samsung

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
petrfilipi

Připojení sluchátek k TV Samsung

#1 Příspěvek od petrfilipi »

Zdravím všechny.
To bych se z toho pokakal. Koupil jsem matce novou TV Samsung UE40J6282SUXXH a jediné, co k TV potřebuji připojit, jsou bezdrátová IR sluchátka. Jenže když zastrčím konektor jack 3,5 do TV, odpojí se reproduktory v TV. Prostě buď TV nebo sluchátka.
Neřešil jste někdo podobný problém? Jak mám vyvézt zvuk z TV, aby fungovaly i reproduktory? TV má ještě optický výstup, ale v manuálu (takovém tom obecném manuálu) se píše, že "Digitální zvuk je k dispozici pouze u vysílání v 5.1kanálovém formátu". Nějaký převodník SPDIF/audio existuje, není až tak drahý, ale bude to fungovat na všechny pořady?

Fakt bych se z toho káknul. Oni tam nemohou dát jeden Scart? Nebo inteligentně zapojit skuchátka tak, že je možný souběh s reproduktory? Nebo nejlépe volbu, co a jak má fungovat?
Další možnost jsem vyčetl je HDMI ARC, ale k tomu bych musel mít ARC domácí kino. To ale tu TV raději vrátím.
BT sluchátka se mi nechce kupovat, bo mají mikro USB nabíjecí konektor (ten matka ani neuvidí), nelze koupit náhradní baterii (aby si ji matka vyměnila, když se vybije) a cena je okolo 2t Kč.

Petr
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Jo, to je teď trend. Likvidujou se všecky možný analogový výstupy, protože se předpokládá BT nebo WiFi přenos - AŤ ŽIJE ELMAG. SMOG....!!!
Zkus se poptat na možnou náhradu tady: http://forum.avmania.e15.cz/forum-1703/ ... ktory.html , chodí tam lidi co dnes a denně prolejzají krámy s telkama ... Podmínkou k položení dotazu je registrace.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
petrfilipi

#3 Příspěvek od petrfilipi »

Něco jsem našel tady: https://forum.samygo.tv/viewtopic.php?t=10527
(překlemovat konektor) a je tam i odkaz sem: https://forum.samygo.tv/viewtopic.php?f ... 859#p42859 - v Advanced menu by mělo být možné s tím něco udělat. Zítra to skusím.
Standa99

#4 Příspěvek od Standa99 »

Podle manuálu se počítá s BT sluchátky i pro sluchově postižené. Pro nabíjení dej matce ke sluchátkům kabel s magnetickým konektorem.
A nekupuj to u nás: sluchátka + kabel
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
dred

#5 Příspěvek od dred »

mám síce plazmu LG , ide tam optický výstup stále. Rozkodovanie podľa formátu má na starosti receiver....tak že na ten prevodník by to malo ísť bez problémov.
Bernard

#6 Příspěvek od Bernard »

Řešil jsem to použitím konvertoru Toslink/Cinch a dál na UHF sluchátka. Ty mají podstavu, ve které se nabíjejí.
Michal22

#7 Příspěvek od Michal22 »

Mam v praci nejake konvertory HDMI/VGA.A je na nich i zeleny 3,5mm konektor,mel by byt snad na audio vystup.ale podivaztížit se muzu az v pondeli :(
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Televizor ale nema HDMI vystupy, len vstupy.
petrfilipi

#9 Příspěvek od petrfilipi »

TV má nějaký HDMI ARC, který posílá zvuk oboustranně. Ale k tomu musí být protikus taky se specifikací ARC, což nemám.

Díky za rady, zítra zkusím změny v advanced menu a případně proklemovat kontakty u výstupu na sluchátka.

Petr
Naposledy upravil(a) petrfilipi dne 19 kvě 2017, 22:42, celkem upraveno 1 x.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od workhard »

Taky nikde není napsáno, že na tom scartu budeš ten výstup zvuku mít. Známý chtěl připojit přes scart zesilovač a bohužel smůla.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Kremik

#12 Příspěvek od Kremik »

Tak to je síla...
No, dík za info, kdybych náhodou někdy něco kupoval.
TVL, za chvíli si koupíš auto, volantem sice půjde točit, ale kola budou furt rovně.
Fakt bych se z toho posral.
Telku se scartem, ze kterého by nešel zvuk, bych jim omlátil o hlavu!
Achab

#13 Příspěvek od Achab »

Třeba je to výrobek "dodělej doma" - počkat po záruce a co chybí dobastlit... :)
dobrman

#14 Příspěvek od dobrman »

Nejhorší je, že se o takovýchto "vylepšeních" vlastně dozvíš až když je potřebuješ, jinak o nich bohužel není předem nikde žádná zmínka.....
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od jezevec »

Ale on tam ten scart je, jen v jiném provedení. Dokup si tuto redukci.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“