Čím zalepit díru v novodurové odpadní trubce?
Moderátor: Moderátoři
Nějak to udělám. Není tam žádný tlak. V místě opravy umístím "inspekční otvor" z větší elektroinstalační krabice, ať vidím, co se tam případně děje.
- monterjirka
Viděl jsem pár oprav takových potrubí přeplátováním a silikonovým tmelem, ten silikon byl plesnivý a prakticky zdegenerovaný. Jiný expert používal pěnové PU lepidlo, v místě díry se mu udělala boule v průřezu a soustavně se to ucpávalo.
Jinak to co jsem psal já mi taky poradil starej instalatér, akorát jsem neflastroval díru po vrtáku ale prasklou rouru od mrazu délky asi 20 cm.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Hlavní potíž, proč některé dobré rady (přeplátování, stažení páskou, omotání) nejdou použít, je můj strach, že kdybych trubku chtěl uvolnit od zdiva i zezadu, prorazím díru skrz a zničím obklad. Díra ve zdi je teď vysekaná z opačné strany než je drážka pro trubku.
Zatím jsem do dírky nacpal okrouhanou tužku IKEA a ráno je moudřejší večera.
Teď mě tak napadlo, když se polypropylen těsní na gumu, že bych mohl dírku zacpat nějakou gumovou nožičkou od měřicího přístroje. Že by se ta guma uvnitř roztáhla. Jenže nevím jestli nezpuchří nebo se nerozleptá. Některé nožky se mi u měřáků rozleptaly nebo rozpukaly a to byly jen tak na vzduchu.