Čím zalepit díru v novodurové odpadní trubce?
Moderátor: Moderátoři
Je to sice trochu pracnější ale při troše opatrnosti ty kachle nespadnou. Za pokus to stojí, na první drážce se dá akce včas zastavit.
- Artaban001
Myslím, že gumový špunt bude optimální řešení - zejména když bude místo přístupné a pod dohledem. Nemusím už dál nic vysekávat. Ona i ta tužka IKEA pěkně nabobtnala a drží
Roztahovací gumový kroužek mě taky napadnul, ale obyčejný špunt bude stačit.
Jinak děkuji za hojné reakce.
- frantajetel11
Každej "špunt" kterej bys tam nacpal bude víc nebo míň koukat dovnitř = riziko přicpávání.
Kecy, že tam není tlak jsou o ničem - tlak tam sice skoro žádnej není, ale zato je tam smrad.
Takže jsem pro větší odkopání, šmiknutí a podle toho, jak moc ta roura půjde odehnout buď samotnou přesuvku nebo kus nový trubky s těsněním + přesuvku.
Nebo mě napadla ještě jedna věc: zdrsnit a nalepit tam za tepla kus IPY. Ten asfalt by na tom snad mohl držet. Stejně bych ale tu díru trochu zvětšil a vyříznul tam záplatu stejnýho materiálu - abys neměl vevnitř otřepy o který by se zase zachytával bordel.
frantajetel11 píše:Každej "špunt" kterej bys tam nacpal bude víc nebo míň koukat dovnitř = riziko přicpávání.
Nedělá mi nejmenší problém vzít kuželovej vrták, začistit tu díru na 8mm (opatrně, na kolik bude potřeba), vzít nerezovej M5 vratovej šroub, přibrousit ho po stranách, vyseknou z gumy těsnou zápalatu do té díry, z kusu té plastové trubky udělat překrývající záplatu, celý to tam nainstalovat a promáznout sanitárním silikonem a to všechno by mi trvalo asi 1/2 hodinky
Co se týče lepidel, tak je použitelnej jedině ten silikon, ten má trvalou adhezi.
Bohatě stačí ze stejné trubky udělat záplatu, když tak ji za tepla natvarovat a pak jí silikonem přilepit. Hlavně to před lepením odmastit acetonem.
To by mi trvalo asi tak 10 minut.