Nepřejícnost či úchylka?
Moderátor: Moderátoři
Nepřejícnost či úchylka?
Setkali jste se s něčím podobným u svých pokladů?
P.S. Dráty jsem zkusmo propojil a ono to hraje -))
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=29269
A druhý případ, když jsem před několika lety začínal s bastlením, tak se mi do rukou dostal prastarý radiomagnetofon, kde jsem z bateriového prostoru vytáhnul malý igelitový smotek s čímsi, co vypadalo jako tráva. Byla to tráva, ale vzhledem k neprokázanému stáří jsem to raději spláchnul -)
Ještě důkladnější byl člověk, co na tohle používal násobič napojenej na zásuvku 230V a s cca 22nF kondíkama - na výstupu měl něco kolem 2,5kV a při posouvání po těch pinech to docela solidně nahlas prskalo ... Napětí 24V občas ty integráče PŘEKVAPIVĚ vydržely, 2,5kV ale nic a nikdy ...Jodr píše:...Jeden čas se mi dostávaly na stůl přístroje po jednom dovedovi z CB, který ... objel piny procesoru drátem s 24V.
A kutilmile - nelituju tě
Jinak ale takový zvěrstva nedělám.
Docela by mne zajímalo, jak je tato poměrně běžná praxe rozšířená v zahraničí, nebo zda-li je to opět takové české specifikum
Stačí si vzpomenout, ODKUD pocházejí takový ty dopisy začínající "dobrá den, jsem správcem dědictva v částka $10 000 000 po bohatá vdova ..."
- radioelectrum
- weed_smoker
fakt potřeboval tak ji civilizovaně odpájím od zdroje a mám ji pak o něco delší, ne ?