Autoškola v Brně
Moderátor: Moderátoři
Osobní zkušenost, jedna moje bejvalá kolegyně z práce byla označená za velice dobrou řidičku člověkem, kterej sice je učitel v autoškole, ale zároveň se jí cejtí bejt společensky zavázanej, protože je příbuzná šéfa jeho manželky. Dotyčná přitom neumí zaparkovat, kličkuje jízdním pruhem jak opilá a při každým řazení se dívá pod volant, na kterej pedál má šlápnout. Když jsem jí měl během jedný ze služebek předat řízení, radši jsem se kousnul, od volantu jsem ji vyhodil a odřídil celou 400km štreku sám, než abych se probral někde na JIP-ce nebo dokonce ve smrkovým pyžamu....
A kutilmile - nelituju tě
A kutilmile - nelituju tě
Teď čekám na déšť, mám zimáky Made in China, který jsem kdysi k autu nafasoval, potřebujou trochu ohoblovat. I když spíš bych ocenil závodní okruh, kterej bohužel široko daleko není.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Von takovej vodpor bolševiky ani nezajímá. Před volbama se zajímaj, to jo, aby mohli účinně mazat med kolem huby a nalákat co nejvíc naivků, slabomyslnejch a těch, co se sami o sebe nehodlaj starat a tuhle aktivitu přenechávaj státu; po volbách si ovšem dělaj co chtěj - viz třeba negranti, další zadlužování. I přes víc jak evidentní odpor většiny národa je sem potichoučku tahaj. Pak ňákej z nich najede do lidí, odpálí na sobě bombu, eurosoudruh vyjádří pohoršení, ale bude je sem přesto tahat dál.p32 píše:A proč? Lidi chtěli přece EET a nekuřácké hospody. Tak to prostě mají (nikdo se předtím nevzpíral).
No a co se tejče autoškoly - autoškola sice může učit, ale zájemce o řidičský oprávnění se MUSÍ naučit. Jak v zájmu vlastním, tak v zájmu všech těch, který kdy při cestě potká, který kdy poveze.
Dělal jsem řidičák u malý laciný autoškoly v Pardubicích, jezdil se mnou takovej tlustej cholerickej parchant, kterej tam vedle vypadal, jako obrovskej nafukovací balón naplněnej vodou a hozenej přes sedačku. No a první jízda - půl hodinky na uzavřeným okruhu, pak vostrej provoz kolem nádraží přes Polabiny až skoro k nynějšímu Globusu.
A dělal mi furt naschvály - jedu si zachumelenou ulicí, najednou dupne na spojku a brzdu a čeká, co ve smyku udělám. Nebo mi za jízdy vyhodí kvalt a "🤐, co mi jezdíš na neutrál?!" a čekal, co tam vrazím zpátky. Nebo napíchnul vozejk, ať k němu zajedu domů, že tam hodí motorku a že s ní pojedem do servisu. Nebo, ať odbočím doleva: "🤐, jsem Ti snad jasně říkal, ať zatočíš doleva!". Ale byl tam zákaz vjezdu. Jenže jak jsem ho za to fakt neměl rád, postupem času mi došlo, že chtěl vědět, jakej řidič z Tebe bude. A tak, i když se vztekal, že ho neposlouchám, asi byl rád. Smyky jsem ustál, motorka na vozejku přežila i couvání, jen už tehdy jsem měl potíže s poněkud rychlejší jízdou (proto jsem udělal řidičák až napotřetí; potřetí to bylo šourání se v koloně
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Mělo by mít asi 42m × 420m. Dá se použít na nácvik řízení? Není tam závora nebo zákaz vjezdu? Je tam trochu normální povrch?
Řekl bych, že obsazené bývá málokdy. https://www.automotodrombrno.cz/cz/
04.08.2017 - 06.08.2017
Grand Prix České republiky
08.09.2017 - 10.09.2017
Masaryk Racing Days + BOSS GP
07.10.2017 - 08.10.2017
Czech Drift Series
14.10.2017
Motoshow Rekord
15.10.2017
Den otevřené dráhy
Není tam asfalt ani dlažba, ale takové betonové tvarovky, prorostlé trávou. Na základní pokusy s rozjížděním a couváním apod. je to dobré, ale na nějaké delší jízdy už moc ne. A není (nebýval tam aspoň donedávna) žádný zákaz.