Prokovy- přechodový odpor
Moderátor: Moderátoři
Prokovy- přechodový odpor
nikde jsem nedohledal, jaký mám počítat odpor prokovu na dvouvrstvé PCB. Asi to bude záležet na výrobci, ale docela by bodla nějaká ta běžná hodnota. Průměr dírky je 0,8mm, deska má běžnou tloušťku 1,5mm.
Dík.
Jura
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Vždycky jsem se snažil dělat jednostranný desky, nebo desky, kde jsem některý nožičky součástek zapájel oboustranně, takže jsem se takovýmu filozofování úspěšně vyhýbal, ale tentokrát by to bylo takhle docela nepraktickým řešením. Kor, když se deska nechá dělat profesionálně.
Jinak to mám do "fabriky" 3,5km od baráku, z východního konca Boskovic na západní.
V té Číně je pré kvalita OK, jsou dobrý reference na netu a bylo mně to taky nejednou doporučováno.
Však jestli si vzpomenu, tak až vosadím první kousek, dám vědět jestli nezlobí prokovy a třeba i ohledně celkové kvality PCB. Pokud má cenu "reportovat" kvalitu na desce, kde je spoj/mezera >=0,4/0,4mm.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Radiální elyt to rozhodně není, pod něj totiž nevidíte a naopak může časem "čůrat", i když je superznačkový.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Tak nějak jsem to intuitivně vycítil, že to s prokovama nebude až taková brnkačka (proto jsem taky tady založil téma), takže jsem se podle toho zařídil. Většina prokovů je nevýkonových a doclela velkých, průměr 0,8mm.
Další prokovy jsou ke snížení odporu spojů- paralelně ke spoji na bottomu jdou spoje na topu. První spoj má celkem 12 prokovů pod elektrolytama (velmi kvalitníma Nipponama), druhé 4 prokovy, další 10.
A pak je tam výkonový propojení, 14 prokovů, 7 na každé straně, a 24 prokovů, 9 vlevo, 6 uprostřed, 9 vpravo. Ještě bylo potřeba postat proud z bottomu výkonové diody na top. Vešly se tam jen tři prokovy, ale THT diodu jde zapájet na prostředním vývodu oboustranně.
To by v tom byl čertík, aby todlencto nestačilo, prostitutka práca.