TESLA RF2950 TSP2 SM 100Hz chassis Beko 22.1-Zelený obraz

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
otakarv
Kontaktovat uživatele:

TESLA RF2950 TSP2 SM 100Hz chassis Beko 22.1-Zelený obraz

#1 Příspěvek od otakarv »

Kamarád mě požádal, pokud by to bylo možné, o opravu této telky, nechce kupovat novou (placatou), nemá k těmto telkám důvěru.
Závada se projevuje zeleným obrazem, pouze občas naskočí normální ale za pár sekund zase přejde do "zeleného stavu". Skusil jsem přes rezistor 1,5 kΩ zkratovat jednotlivé katody na zem. Modrá zjasnila na modrou, červená zjasnila ale ta červená nebyla tak výrazná jako modrá a zelená byla na tom ještě hůř než červená. Napětí na modré - 125 V, červené - 90 V a zelená měla kolem 70 V. Když naskočily normální barvy tak jsem to nestihl změřit.
Může to dělat obrazovka? TVP má celkem dosti naběháno.
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Já bych z desky videozesilovače vypájel jednu stranu R735 (pro přerušení napájení +215V), potom bych odpojil také jednu stranu u R723, R729 a R734 (aby případně nemohly zesilovače RGB ovlivňovat zkoušku), potom bych zkoušel přímo na patici uzemňovat katody.
Pokud by červená a zelená pořád málo svítily, tak bych ještě zkusil očistit kolíky patice obrazovky (oxidy na nich dělaly často problémy).
Pokud by ani toto nepomohlo, tipnul bych to na baňku.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
fredis

#3 Příspěvek od fredis »

Patice jak píše Michal a potom studenti. Však to znáš :wink: . Ale ty napětí na katodách se mi moc nelíbí. Velký rozdíly. Jaká je tam baňka?
Rotor rotuje a stator stagnuje...
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od otakarv »

Telku má kámoš doma a já si zapomněl poznačit číslo té obrazovky ale tuším že tam má baňku SAMSUNG ale nejsem si jistý na 100%.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“