Využití 30kVA UPS k jinému účelu
Moderátor: Moderátoři
Využití 30kVA UPS k jinému účelu
Naši ajťáci by chtěli tu stejnou UPS využít i pro zálohování serverů.
Napadají mě hned nějaká úskalí:
1. je to vůbec legislativně v pořádku? UPS byla namontována pro tyhle bezpečnostní věci, když to zatíží ještě serverama, tak minimálně sníží výdrž.
2. u těch serverů určitě nebude stejnoměrné zatížení jednotlivých fází (servery jsou napájeny 1f 230V), jak se s tím (obecně) taková UPS dokáže poprat?
3. co bude elektronika serverů říkat na to, když bude pověšena na stejný okruh jako veliký motor ventilátoru?
4. možná mě něco nenapadlo?
Co na to říkáte? Je to vůbec reálné tuhle UPS pro servery použít? Z mého pohledu je tominimálně trochu diskutabilní.
Díky za podněty
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Je to stejná kravina, jako kdybys chtěl sprinklerové dieselčerpadlo použít mimojiné i na zalévání trávníku kolem firmy když už tam jen tak stojí...
Já se k tomu stavím taky spíš negativně, ale jsem malým pánem
Ještě tedy ten bod 2.- bude 3f UPS vadit nerovnoměrné zatížení jednotlivých fází?
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Každý regulérní EPS je nějak projektován a následně posouzen / odsouhlasen příslušným orgánem hasičů... Jakýkoliv zásah do EPS je vyloučen bez předchozího projednání, posouzení, odsouhlasení navržené změny. O následcích už tu byla řeč.
Jinak ten ventilátor nezamezí šíření požáru - je tam asi na "odvětrání prostor v případě aktivace EPS" ... Ale (aspoň v nákupních centrech) hasiči říkají, že to spíš slouží na to, ahy to dobře táhlo, když už hoří, a kouř nesedal k zemi... aby se nikdo neudusil než uteče.
A kutilmile - nelituju tě
Mrkni na bod č. 5. tady: http://vetrani.tzb-info.cz/2064-vetrani ... pri-pozaru
A kutilmile - nelituju tě
A pokud jsi u toho "malým pánem" a někdo ti to dá za úkol, tak trvej na zadání písemně a co nejpodrobněji. ... a dobře si to uschovej pro případ průseru. Manažeři se pak z toho (obvykle) vylžou, zvláště když to proběhlo "per huba" - a lítá v tom ten, kdo zásah provedl...