Záhadný jev
Moderátor: Moderátoři
Záhadný jev
Může to tu někdo vysvětlit?
Pokud je napájení zesilovače u antény bylo by vhodné zkontrolovat koaxiál jestli někde není přerušené stínění apod - to taky dokáže svoje. Nebo jestli vlivem nějaké závady není signál příliš na hraně. Špatná filtrace zdroje jak píše dj_Paul je taky možnost ale těžko říct jestli by to natolik zvýšilo náchylnost signálu k rušení. Ale můžeš pro jistotu zkusit jiný adaptér.
Spíše se mě to jeví jako že ta zářivka v lupě vyzařuje nějaký rušivý signál do IR přijímače v TV určený pro D.O. ale otázkou je proč to nedělalo loni.
Jinak jsem tu ted sám takže to nemohu vyzkoušet tím že půjdu s lampou do vedlejší místnosti ,to bych neviděl jak se chová ta TV.
Jinak upřesním že napíjení je v pokoji v zásuvkovém provedení a vyhýbou vede do ant. zesilovače po koaxu jak je běžné.
Ale TV jede jen obraz /signál/zmizne po tu krátkou dobu.
Záhada je tu stále neodhalená.
Ale možnost závady v rozvodu antény která zvyšuje náchylnost k rušení je taky možná - mohla se projevit až po závadě lampy.
U mě spínání zářivek i s poměrně slabším signálem ani nehne. Ani stará spínaná nabíječka mobilu která jinak dokonale zaruší celé pásmo AM rozhlasu nedělá problémy.
To je len taký postreh z používania lampy z lupou.