USB adaptér do auta

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
warp

#31 Příspěvek od warp »

Fofan: Jak píše EKKAR, je to buď pojistka nebo "nulový" odpor v její funkci. Je to označeno F1. Pustit nejprve na zdroj s omezením proudu, místo F1 zapojit ampérmetr a změřit odběr. Pokud je vše v mezích odběru, zapojit pracovní zátěž, změřit, pojistku nahradit adekvátní hodnotou. Samozřejmě kontrolovat jestli se něco nehřeje. Tady to odešlo patrně poddimenzovanou součástkou, případně větší zátěží na výstupu.
jade

#32 Příspěvek od jade »

Tak jsem jeden z "vehementů" made in China rozdělal a uvnitř našel dva elyty a stabík 78L05 na 100mA! Na štítku přitom píší 500mA output current! :!: :?: :? Pak to má nabíjet. Zřejmě se přehřál a vypnul, proto se telefon nikdy nenabil. Vyměnil jsem ho za ML 7805A s chladičem vykukujícím z plasového pouzdra.
Datové kontakty nemají připojený žádný dělič, i když tam na něj pozice jsou.
Jsem konsternován, jak to vůbec můžou prodávat???
Celeron

#33 Příspěvek od Celeron »

Jak můžou prodávat NiMH tužky s deklarovanou kapacitou 3 a více Ah, kterou když rozřízneš je v ní pidičlánek zasypanej pískem? Jsou to prostě svině.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rnbw

#34 Příspěvek od rnbw »

Vyhod to, aj v lacnych byva spinany menic - napr. s MC34063.
Kvicala_r

#35 Příspěvek od Kvicala_r »

Přesně, dnes už bych ani lineár nebral - zbytečně topí a musí se chladit. Při posledním zdechnutí číny sem se naštval a použil TPS54540 - 5A šváb v SO8, co k sobě potřebuje jen pár smetí. Tím běžně tahám dva telefony v autě naplno a žádný problém. Je dobré ty číny za pár korun kopit dvě stejné a do jedné z nich nahlídnout, vyhneš se zklamání v nejméně vhodný okamžik :wink:
Fofan

#36 Příspěvek od Fofan »

Uprimne nerozumim reci vaseho kmene :D tudis vubec netusim o cem se to tady bavime. Nejvic by se mi hodilo kdyby mi nekdo doporucil kde to koupit kvalitne,aby to meli 2x usb alespon 1A a ten display na mereni napeti, jsem jen bobej autotronik takze t9mu zas tak moc nerozumim :lol:
hafca

#37 Příspěvek od hafca »

Já po zkušenostech s těmi nejlacinějšími koupil YENKEE YAC 2048BK USB Autonabíječka 4.8A a velká spokojenost. Nemá sice displej, ale k čemu by tam byl?
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Fofan

#38 Příspěvek od Fofan »

Kvuli mereni napeti baterie,tudis i dobijeni pri nastartovanem motoru,me jako automechanika tyhle veci zajimaj a chci mit o nich prehled ale nutnost to neni takze opravdu budu muset koupit neco kvalitnejsiho tady
Odpovědět

Zpět na „Poradna“