Kde se dá koupit LCD display na LG TV 42"?
Moderátor: Moderátoři
Kde se dá koupit LCD display na LG TV 42"?
Na ebay něco je použité ale třeba s jiným koncovým označením panelu a vůbec netuším jestli by to pracovalo s elktronikou v téhle TV.
Ty drivery dělaj maximálně hloupě - pět nebo šest sekcí (už nevím), v jedné jedna vadná LED - dokonce jen vadná tím, že svítila míň a byl na ní jiný úbytek, zbylé v sérii svítily OK. Jak myslíte že se driver chová? Po stratu rozsvítí všechny sekce, do deseti sekund postupně začne zhasínat ty zdravé, aby pak nechal svítit jen tu vadnou.... Kdyby to ignoroval, tak by si uživatel ani ničeho nevšimnul.
Kdysi, už je to asi 17 let, jsem se dostal do podobné situace, ovšem dle mého soudu zcela nevinně, takže jsem majitele telky odškodnit odmítl, přestože ho po mě požadoval. No, posuďte sami:
Oslovil mě kolega z práce, že by chtěl opravit televizi, že už to někdo měl ale neopravil, tak jestli bych se na to nepodíval. Byla to tuším nějaká Videoton s 561QQ22, dřevěná bedna, plastový zadní kryt. Dovez mi ji do práce, zaparkovali jsme auta vedle sebe, že telku přeložíme. Akčně mi ji ovšem naložil do auta sám, já mu jen skoro bezvýznamně pomohl. Přijedu domů, vytahuju telku z auta, normálně jako každou jinou telku ji chytím za spodek, mírně nadzdvednu, posunu ke dveřím, protahuju dveřma, chci se narovnat a odnést ji, když v tu chvíli se mi v rukou odspodu vyloženě rozevře na dvě půlky jako škeble - jedna půlka kryt, druhá půlka celý zbytek telky, snažím se to zachránit, rychle si dřepám a snažím zachytit telku kolenama, ovšem je pozdě, telka dopadá hrdlem na silnici a ozývá se sssssssssssssss...
Ten kryt držel na plastových západkách, a měl být přitažen ještě šrouby, ovšem šroub tam nebyl ani jediný, a větší polovina západek byla vylomená! Původně tam šrouby samozřejmě byly, to bylo jednoznačně poznat. I ty západky by samy asi vydržely, kdyby do toho někdo nelez jak hovado. Na tento stav mě ovšem nikdo neupozornil.
Kolegovi jsem řekl, že pokud narazím na volnou obrazovku, že mu ji klidně vyměním, ale že kupovat ji rozhodně nehodlám. Nová tehdy stála přes 3k, repas něco pod 1k5. Jak to tak bývá, obrazovka se v dohledné době neobjevila a tak nás vztah s kolegou zůstal rozpolcen.
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
cputakt píše:... LED pásek mi zaplatí ...
Ale takhle se solidní servisák nechová, pak se tady divíme, že lidi nadávají na servis, když se pár neumětelů cpe do opravy na kterou nemá a ještě si to nechá zaplatit.
Na to si máš platit pojistku na blbost a nakoupený materiál ti prostě zbude. To se tak někdy stane.