Zajímalo by mě, jestli existují ještě nějaké jiné. Kdyby měl někdo nejaký odkaz na stránku se seznamem/fotkama, bylo by to super!
Stolní kalkulačky TESLA
Moderátor: Moderátoři
Stolní kalkulačky TESLA
Zajímalo by mě, jestli existují ještě nějaké jiné. Kdyby měl někdo nejaký odkaz na stránku se seznamem/fotkama, bylo by to super!
- FRANSIMOR
- Kontaktovat uživatele:
- psychosalam
- Zablokován

Posledné kalkulačky Tesla boli vyrábané myslím Teslou Vrchlabí, alebo Rožnov v kooperácií s NDR, ale čo za kooperáciu to bolo neviem, kedže napr. v MR4130 je elektronika komplet vyrobená v NDR, naša je snáď len tá plastová krabička.
Nebyly ty tranzistory na takových podložkách?matus15 píše:..hafo trandov KF5xx ktorým tak radi uhnívajú nožičky, čo bol aj môj prípad, asi každý druhý tranzistor mal prerušenú aspoň jednu nožičku...
V Tesle co jsem pracoval se tyhle podložky používaly, ale poté co se začalo pájet na vlně se od nich upustilo - při pájení na vlně se musí používat agresívní pájedlo, aby se součástky na vlně zapájely kvalitně. A to pájedlo se musí důkladně vymýt. A do těch podložek pájedlo zateklo a pořádně vymýt nešlo. A po čase sežralo nožičky tranzistorů.