Identifikace součástky
Moderátor: Moderátoři
Identifikace součástky
chtěl bych vás poprosit o určení těchto dvou součástek.Jsou stejné,liší se pouze číslo.Na jedné je : TDK 4135,na druhé: TDK 3196.
Obě jsou ve stejném zařízení a mají kruhové pouzdro o průměru 13 mm,tloušťku 2 mm,dva drátové vývody.
Jsou zapojeny v sérii na kontakt elektromotoru zámku centrálního zamykání.Jedna je ve dveřích řidiče a druhá ve dveřích spolujezdce(podotýkám,že auto je 22 let staré,takže trochu historie).Při zamknutí se zámek jen pohne,ale nepřeskočí,jako by neměl sílu.Když to zapojím bez té součástky,tak to funguje normálně,ale bojím se,aby neodešlo něco jiného(motor,kontakty na relé atd.)Mám podezření na varistor,ale vůbec netuším,čím ho nahradit,jaké má hodnoty.Moc děkuji za každou radu.
- Přílohy
-
nový1.jpg- (195.87 KiB) Staženo 184 x
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
A funguje to.Otázka je,jak dlouho a jak to bude chodit v extrémech-mráz/horko.Pravda je,že je to překlapnutí poněkud línější,než když to bylo natvrdo,ale otevře i zavře a to je podstatné.Určitě jsem teď klidnější,když je to alespoň nějak jištěné.
Dám vědět,pokud by se problém nějak vyvíjel.Jinak vám všem ještě jednou moc děkuji za vaše rady a nápady.
Dal bych tam polyswitch na cca 2A vypínacího proudu...
Zamykání, které jsem dělal na různá auta, jsem řešil tak, že v přívodu k motoru jsem dával většinou rezistory 6,8 Ω. Ono to trochu omezí proud a zámek potom tolik "nerumpluje" a zároveň to do motorku nepustí víc než cca 2A...