Oprava jacku 3,5mm-pro mobil
Moderátor: Moderátoři
Oprava jacku 3,5mm-pro mobil
L,P,stínění a mikrofon, bohužel nikde není popis barvy drátů a navíc má kšandy se 6kabely, co jsem našel bylo jich maximálně 5.
Je to kvůli zpětné kompatibilitě, aby ti headset fungoval jako běžná sluchátka, když jej zapojíš do normálního třípinového Jacku.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Ty co hrají "mono" jsou zřejmě tento případ - ovšem není to mono, je to rozdílový signál L a R a ještě navíc v protifázi. Stisknutím tlačítka se všechno spraví, ovšem musí se držet pořád.
A nebo jinak. Možná že nemáš kablíky stíněné, jen různě barevné. K jednomu sluchátku vedou dva dráty, k druhému sluchátku vedou dva dráty, k mikrofonu vedou dva dráty. 2+2+2=6. Jestli mikrofon a tlačítko (je zapojené na stejné dráty jako mikrofon) nepoužíváš, klidně se na ně vybodni. Stačí zapojit sluchátka. Kdyby hrály blbě (v protifázi), vývody jednoho sluchátka vzájemně prohodíš a je to. Není to žádná věda.
- Přílohy
-
889625-sluchatka.jpg- (28.03 KiB) Staženo 187 x
Tím karaokem myslíš vlastně co, ozvěnu?
Nebo mě ještě napadá - udělat redukci. 4pinový jack - kousek kablíku - 4pinová zásuvka, kde bude 3 a 4 vodič vzájemně prohozen. Kde nepojedou sluchátka normálně, zapojíš přes redukci a je to.
Jinak dnešní výtvorky umí být někdy i docela rozmazlené. Třeba Nokia (N8, nebo XpressMusic, nebo obě, teď nevím) hrála do sluchátek dobře, přes zesilovač (se vstupním odporem xx kΩ) taky dobře, ale když jsem ji připojil k aktivním repráčkům, určených teda původně pro Sony Ericsson s jejich spešl konektorem, tak zahlásila "Nepodporované příslušenství" a bylo ticho. Dalo se to sice obejít tak, že se jack zasunul, kousek povytáhnul a opět zasunul, pak to ta Nokia nějak sežrala, ale stejně hrála potichu.
Nezkoumal jsem to, ale vím, že poslala do sluchátek pár pulsů a podle toho se nějak rozhodovala.
V této souvislosti mám dotaz asi na Michala22: Nevíš náhodou, jaké napětí dávaly SE na tom jejich konektoru? Pravděpodobně asi K750 a ta banda kolem. Dík.