Pokud je to do ZN1 tak přesné označení je "doutnavka sufitová GS16" - ty už budou snad jedině u někoho v šuplíku. Nějaké starší doutnavky měl třeba Denkl ale nemá tam fotky ani přesnější popis.
Nebo se mrknout na nějaký fázovky v obchoďákách (šroubováčky za cca 20Kč), v některých jsou takový doutnavky. ovšem jde i o to, jakou velikost potřebuješ
I kdepak delongu , doutnavky ve zkoušečce nesmějí mít předřadný odpor a ty original mají i velmi nízké zápalné oproti jiným , se kterými ti fázová sledovka nebude fungovat .
To helios: v návodu k SN1 (Elektroplast Prešov) je doutnavka GS16. Jestli se u předchozího provedení ZN1 (Metra Blansko) někdy používal jiný typ nebo označení si nejsem jistý ale není to pravděpodobné.
Jinak doutnavka na odkazu není FN2.
Mám dojem že přímo na doutnavce ani žádné označení nebylo. Aspoň u těch co jsem měl rozdělané. Ovšem vyráběly se řadu let takže drobné změny nelze úplně vyloučit.
Do všech tehdy schválených zkoušeček byly používány doutnavky s nízkým zápalným napětím, které se blíží nebezpečnému dotykovému napětí. Asi by bylo poněkud nevhodné chytnout se někde zavlečeného napětí 150V, když si to člověk předtím změřil ubastlenou fázovkou, která nesvítila, protože v sobě měla doutnavku se zápalem 230V...
Tyhle velký doutnavkový sufitky bývaly ve starých fázovkách, v garáži mám takový černý šroubováček na boku s okýnkem a v tom tahle velikost je. Elektrody uvnitř jsou z krouceného drátu.
Až tam zajdu (a hlavně si vzpomenu) tak mrknu na tu doutnavku, jestli je na ní nějaký vyznačený typ