Schéma zapojenia blikajúcích led na 12V.
Moderátor: Moderátoři
- tiktak1953
Schéma zapojenia blikajúcích led na 12V.
------------------------
Co hovorite na tieto srandicky,neviem co presne to je,daju sa na slov.kupit?
http://www.ebay.com/sch/sis.html?_itemI ... 4099.l9146
Robim vseliake zabezpečov.spôsoby ochr.domu.
Pre co mi truba ako signalizacia poplachu po 10m kábli nechce trubit,ani pri spojeni v tzv.čokoláde? Po pripojeni kuskom kabla auto truba na baterku trubí.Zeby slaby kontakt?Kolko amper berie taka bezna autotruba.
- tiktak1953
- tiktak1953
Dred mozes mi obj na moju adresu ledky,napisem ake,lebo ja som mal aj minule s tym problem.Many ti poslem na ucet,adresu na SZ ak suhlasis.
Pripadne ak niekto ma doma nepotrebne a posle, tiez suhlas.
- Artaban001
- tiktak1953
Tu sa vonku neda vydrzat je vyse 40°C na slnku.tak lezím ,neprsalo dva mesiace.
Jako tranzistory vyhoví skoro všecky malovýkonový KŘEMÍKOVÝ Tesly z řad KC a KF s výjimkou typu KF503 a VHF typů KF167 a KF173 (u těch se lavinovej stav navozuje mizerně a ne každej kus v něm pracuje). Je možný, že některý z dalších vf typů, který jsem ani nezkoušel se budou projevovat obdobně. Stejně tak fungujou skoro všecky západoevropský trandy z řad BCxxx, akorát někdy je potřeba víc laborovat s odporem i kapacitou v článku RC určujícím frekvenci otevírání. Germánium v tomhle režimu nešlape rádo, ohřívá se a je mnohem citlivější na nastavení pracovních podmínek - pokud už se nějakej Ge tranzistor podaří k labvinovýmu jevu přimět ...
A jano - tu "trúbu z auta" napoj "káblom ku zváračke" - ona se nezdá, ale má velkou spotřebu proudu a když se jí dá delší kabel s větším odporem, už se nestačí rozkmitat vnitřní elektromagnet. Často pomáhá, když na to použiješ normální 3-fázovej kabel "ku miešačke/cirguláru", ale spojíš v něm 2 a 2 dráty paralelně - prostě ze 4-žílovýho káblu uděláš jen "dvojlinku". Tím klesne úbytek napětí na samotným kabelu a houkačka se umoudří ...
A kutilmile - nelituju tě
- tiktak1953
- Přílohy
-
DSCN9651.jpg- (178.72 KiB) Staženo 265 x
EKKAR píše:....
A jano - tu "trúbu z auta" napoj "káblom ku zváračke" - ona se nezdá, ale má velkou spotřebu proudu a když se jí dá delší kabel s větším odporem, už se nestačí rozkmitat vnitřní elektromagnet. Často pomáhá, když na to použiješ normální 3-fázovej kabel "ku miešačke/cirguláru", ale spojíš v něm 2 a 2 dráty paralelně - prostě ze 4-žílovýho káblu uděláš jen "dvojlinku". Tím klesne úbytek napětí na samotným kabelu a houkačka se umoudří ...
- tiktak1953
Dvojlinku na 230V na tu trubu NE-bude stacit med 2,5mm?Treba 4mm az?.to mam jednoduksie.Mozno aj doma najdem taky kabel.
Ten alerm z auta mi pomozte splasit, neako,vcera vcera niekde hucal a to ma napadlo miesto truby.
Karel neprides na dovolenku,mam skoro prazdny byt.sme len dvaja acez tyzden ,na vykendy je to uz trochu zaplnene.pridu mi samoze navstevy ako vzdy,ale stale neake miesto byva volne.uz vy&se mesiaca je tu nad 25°C v tieni,sucho ako na sahare.
- tiktak1953
Co ten pouzity alarm z auta karel ako je to,kde ho vziat?idem do zahrady polievat pomali ,vecer sa ozvem aš.