Záhadná indukční cívka křovinořezu
Moderátor: Moderátoři
Takže celý ten křovinořez poletí pryč.
Další problém ale bude, kam s ním. Vozit to někam do sběrného dvora se mi nechce, je to daleko. Rozebrat to na díly a schovat do sklepa - tam už je mnoho takových krámů na vyhození. Fakt je, že kdybych koupil křovinořez za 15 tis kč, tak bych mohl mít stejné problémy, ale za 15. tis. bych ho nekoupil, protože tak nutně ho tak nutně nepotřebuji. Potřebuji jen 2x ročně posekat cca 400m² plevelu za plotem. Takže naklepu kosu po dědovi a svaly potřu Alpou a hurá na plevel.
https://www.youtube.com/watch?v=otI2WuJdWLs
- vasekpetr1
Díky.
Michal22 ale radí jiný postup, který jsem také marně zkoušel
Michal22 píše:Postup pro startování křovinořezu (v mém případě Oleomac):
1. nacepovat benzín
2. zapnout (= vypnout blokování) zapalování
3. sytič dolů (= otevřen)
4. zmáčknout rukojeť plynu na max. a v této poloze zaaretovat
5. startovat
6. po nastartování ukončit aretaci plynu a hned přivřít sytič
Křovinořez používám už přes dvacet let, startuji jej pořád stejně
A samozřejmě to platí pro studený motor. Při zahřátém (a to i mírně) startuji bez plynu a sytiče.
Já jsem svoje potíže shrnul zde
a navíc se mi "rozskočil" startér, protože jsem asi stříknul ten benzín přímo do válce při špatné poloze pístu a při startu mi to vyškublo šňůru z ruky a bylo slyšet, že to péro vyskočilo z úchytu. Teď mě čeká toto: https://www.youtube.com/watch?v=otI2WuJdWLscirus píše:to je ta závada!!petrfilipi píše:...není co zapálit...
Když nechce chytit, vyndám svíčku, stříknu do válce trochu benzínu ...a čapne. Pak běží. Když křoviňák vypnu, normálně ho pak nastartuji při otevřené klapce. To i za několik hodin. Druhý den už zase musím vstříknout benzin přímo do válce. Chyba je tedy v karburátoru. Měl jsem ho několikrát rozebraný, je to vše nové, takže bez vad. Nerozumím principu a funkci toho karburátoru, nevím kudy teče benzin do té trysky. Prostě při startování to nemá směs. Jakmile naskočí, tak běží. Pak se asi moc zahřeje a chcípne. I když je moc horký, nemá směs a nenastartuje. Musím stříknout přímo do válce. Neumím seřídit trysku, nikde jsem nenašel postup, nebo zkušenost s opravou karburátoru.
Je to k zbláznění.
Klasický sytič měly škodovky do 120, tam se otevíral extra kanál s benzinem navíc. Žigulíci, Favoriti a všechna moderní auta s karburátorem měla vzduchovou přívěru. (stejně i staré motocykly po pařeza). Jejím zavřením se při startu zvětšil podtlak v sání a víc benzínu (v poměru k míň vzduchu) procházelo normálníma tryskama.
Otec v 70-tých letech koupil Vari. brzy došlo k tomu, že po pořádném zahřátí motor chcípl a nešel nastartovat, dokud dost nevystydl. Koupil jsem novou zapalovací cívku, mezi ní a a tlumič výfuku přidělal plech jako tepelný kryt. Od té doby je pokoj.
Jak ale zajistit, aby při startu studeného motoru to prsklo do válce benzín jsem nepochopil. Stejně tak při horkém motoru (když mi samovolně chcípne) zůstane svíčka také suchá. Kde je ta finta nevím.
stasek píše:Už jednou jsem ti psal, abys zkontroloval cestu benzínu do válce. Třeba je v karbecu nějaký otřep z výroby. Teď tam máš možnost vidět v rozpadu, jak ten karbec vypadá. Přece to nevzdáš kvůli takový hlouposti.
Njn, já potřebuji znát cestu benzínu při startování - tj po jeho načerpání tím průhledným balonkem. To v tom schématu neumím najít. Svíčka zůstává suchá ať použiji způsob startu dle návodu, nebo "ala Michal22". Když to pak rozeberu, tak je mokrý ten molitanový filtr vzduchu a ne svíčka.
pepik9 píše:...Když po delší odstávce mačkáš balonek, je cítit změnu odporu, "čvachtání"? Sítko v nádrži není ucpané ?
Tím průhledným balonkem to normálně čerpá a průhlednou hadičkou jde zpět do nádržky vzduch, později benzin. To znamená, že benzin je v karburátoru připravený v dostatečném množství.
Sítko v nádrži jsem nenašel, sítko s velmi drobnými dirkami je v karburátoru a to je čisté-nové.
Nemohlo by to být nedostatečným podtlakem ve válci při pohybu pístu? Tj, když má poprvé nasát obohacenou směs? Třeba tam chybí kroužek? Asi blbost co?
Celý ten polský krám už není tak výhodná koupě, prodražilo se mi to o 600Kč a o spostu nervů.
Díky všem za pomoc.
-
petrfilipi
Petr