Už zase LP (rozděleno)
Moderátor: Moderátoři
Už zase LP (rozděleno)
situaci v Loděnici neznám, nebyl jsem tam, neviděl, no věř kdo můžeš...
co navrhuji ? gramec analog s proměnlivými otáčkami ! koukněte: CD nosič je nahraný od středu k okraji, délka a průměr stopy je různý, otáčky řízené 500-200 rps proč to nerealizovat u LP desky ? samozřejmě, o kompatibilitě starých nosičů nemůže bejt řeč, kdo má v archívu 1000-2000 LP bude proti
- Artaban001
*ten pilotní signál je součásti digitálního záznamu na CD. Přesně nevím, jak se nazývá a koli je jeho frekvence, ale při načtení CD je to druhá položka, co CD přehrávač zjiťuje po vložení CD. Ta první je správné zaostření laseru a "vracený signál" z CD disku.
Prázdný CD_ROM disk ten pilotní kmitočet již obsahují "předlisovaný" při výrobě.
- radioelectrum
- Artaban001
A kutilmile - nelituju tě
zaujalo:
Co brání firmě růst tady v Loděnici?
Kromě prostoru je to i nedostatek pracovních sil v tomhle regionu. Nám chybí čtvrtina lisařek, které bychom potřebovali. Kvalifikace není potřeba, je to relativně jednoduchá práce, i když není lehká – stát celou směnu u té mašiny v čtyřsměnném provozu.
Lisařky mají plat 25 až 40 tisíc. Roznesli jsme po Berounsku 33 tisíc náborových lístků do schránek. Přišlo 16 telefonů, devět lidí se přišlo podívat a tři nastoupili. Takhle vypadá pracovní situace – že je pět procent nezaměstnanost, je absurdní věc, to jsou jen lidé, kteří dělat nechtějí a nikdy dělat nebudou – a stát to podporuje.
Můžete mně říct která firma v regionu (nebo ČR) nabídne nekvalifikovaným dojičkám domácím víc ? nebo máme tak štědré soc.dávky že se lidem už nevyplatí pracovat ?! sakra, dyť to je plat finančního ředitele, obchodního manažera střední soukromé firmy !!! kdo to ví ať odpoví, může poslat SZ.
A kutilmile - nelituju tě
Jo a s tím stáním 7,5-8 hodin u lisu. Kámošovi je 54, stojí denně 8 hodin u soustruhu a když příjde po šichtě domů, flákne sebou na kanape, a musí si dát dvě hodiny chrupku, jinak není schopnej nic dalšího dělat....
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
naprostá většina oslovených se ani neozve, protože čtyřsměnný režim... a vůbec jakýkoli režim, jim za ty peníze nestojí. Jestli v okolí dostanou někde o tři čtyři tisíce méně, ale na jednu směnu nebo aspoň bez nočních a ještě v hodinovce, oželí lepší výdělek za snadnější.
Nějaká hrdost na to, že jsem zaměstnaný v jedné z mála vedoucích světových firem, u kterých si objednávají výrobu nejznámější světové firmy, už se asi nenosí.
A pak taky je pár takových, kdo nevěří v budoucnost vinylu a nevidí v tom zaměstnání dlouhodobou perspektivu.
Je samozřejmě hodně těch, kdo skutečně práci nevyhledávají, takže zbude těch devět, kteří se aspoň přijdou podívat. Čtyři pak couvnou kvůli tomu, že by tu zátěž dvanáct hodin v tahu nevydrželi, dva se na totéž vymluví, i kdyby vydrželi, tak zbudou jen ti tři.
Já ve vinyl věřím, jde o záznamové médium trvanlivé, nesnadno pirátitelné, zato snadno přehratelné relativně jednoduchými prostředky. Při šetrném zacházení nás přežije všechny. Nemít to do Loděnic tak z ruky, ptal bych se, jestli berou i důchodce, i ta spodní nabízená mzda by byla slušným přivýdělkem k penzi.
- Artaban001
Hill píše:Nemít to do Loděnic tak z ruky, ptal bych se, jestli berou i důchodce, i ta spodní nabízená mzda by byla slušným přivýdělkem k penzi.
Právě jsi nám prásknul, že jsi penzista.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!