Autorádio-domácí použití
Moderátor: Moderátoři
Autorádio-domácí použití
Je možné aby se zdroje šlo nějaké rušení že nejde naladit rádio?
Jo, je to možné, zažil jsem to. Rušení sice nebylo silné, ale stejně jsem si raději ubastlil klasický zdroj s těžkým trafem 12V 9A.
Takto jsem provozoval autorádio Blaupunkt Dublin C30 v letech 2004 až 2011. Bylo vyrobené asi roku 2000, ještě mělo RDS tuner z mnoha IO.
Nejlepší je, když anténa je venku a má pod patou dostatečně velkou vodivou plochu jako protiváhu, pokud možno uzemněnou.
Mimoto i zesilovač v patě antény nemusí nutně být odolný vůči rušení kmitočty mimo rozhlasové pásmo, tedy signály i dost kmitočtově odlehlými. Takže i signál CDMA internetu z blízkého AP nebo z mobilu doma může znemožnit příjem křížovou modulací na vstupu předzesilovače, případně jen nepříjemně zhorší jeho šumové vlastnosti.
Jsou místa, kde normální pasivní anténu pro pásmo VKV ničím nenahradíš.
Hledej napájecí zdroj pro CB stanici. Ale cena finálního zařízení se ti asi moc líbit nebude. Nebo koupit stavebnici, případně sehnat vhodné trafo a něco postavit.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Jo, lepší je odmotat pár závitů z trafa, ale ne vždy to lze, často je trafo zalité a nerozebíratelné.
Podobnej zdroj od autorádia tady mám. Dává 16,2V naprázdno. Autorádio s ním fungovalo, ale nyní s ním poháním jenom akušroubovák bez akumulátoru.