Babetta 210, zapalování

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
vrky

Babetta 210, zapalování

#1 Příspěvek od vrky »

Je v tyristorovém zapalování na babettě tyristor KT705? Nějak to memůžu rozluštit. Nezkoušel jste ho někdo dělat podomácku?
Radix

#2 Příspěvek od Radix »

Jak je to na Babetě nevím, ale tyristorovém zapalování na Jawu 50 je KT504.
jano2

#3 Příspěvek od jano2 »

Niekedy som to robil a myslim,že je tam KT206/200.Ak bude treba pohladam,upresnim.
Malo toho viem,radšej sa spytam.
vrky

#4 Příspěvek od vrky »

Oprava - kouknul jsem na to pod pořádným světlem a vypadá to na KT505
mety

#5 Příspěvek od mety »

miromatus

#6 Příspěvek od miromatus »

zdravím,
na http://www.upnito.sk/download.php?file= ... 021eb01cca som dal niečo o zapalovaní na babetu , ten popis bohužial nemám dobre naskenovaný ,schéma dole je náhrada za pôvodné zapalovanie v babete, tá schéma hore je z traktorčeka Vari alebo Tera
SMITH

#7 Příspěvek od SMITH »

Pozri tu :

Kód: Vybrat vše

http://www.razdva.cz/alesmarek/babetta/index.htm
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Kaca »

Tady je schéma zapalování. Jen by mě zajímalo co za kondenzátory použít a na jaké napětí.
Děkuji a zdravím! Kaca
Přílohy
Babetta zapalování.PNG
(20.44 KiB) Staženo 364 x
Výstřižek 10.PNG
(46.08 KiB) Staženo 269 x
EKKAR

#9 Příspěvek od EKKAR »

Svitkový, stačí na 100V - víc tam za tou usměrňovací diodou není (JEDNOCESTNÝ USMĚRNĚNÍ!!!), "zapalovací" cívka na generátoru dává kus od kusu kolem 30 - 36V střídaviny s kmitočtem proměnným podle otáček. Po jistých zkušenostech kolegy z práce ale doporučuju vybodnout se na bastlení s kondíkama a tyristorem s velmi těžko předvídatelným chováním a koupit a nainstalovat tohle:
http://www.motokramek.cz/dily-taristor-zapalovani-gyt/
Je to kompletní zapalovací jednotka i s vn tráfkem namotaným na feritu = nahrazuje to i původní indukčku, babetta pak jede jak z praku a nevynechává.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
breta1

#10 Příspěvek od breta1 »

Já na své babětě jsem to kdysi rozdělal a bylo to přesně podle obrázku od "Kaca", součástky byly KY130/900, KT206/600 a 8M/160
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Kaca »

Je to velice atraktivní a půjdu do toho.
Děkuji a zdravím! :)
milous2

#12 Příspěvek od milous2 »

Atraktivní to je a hlavně výborné.Vše v jednom.Kdysi jsem na to narazil a nedám na tu věcičku dopustit. Jen ta cena se pohybuje u každého prodejce jinak,ale to je běžná věc. Nejlaciněji jsem měl za 360Kč (z obchodu) a za 100 Kč z Chotusic z burzy. V porovnání s tyristorem,který je k mání asi za 250Kč jasná volba.Taky doporučuju.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Kaca »

Děkuji za odpovědi! Už se na tom pracuje. Věřím že to bude dobré.
Zdravím! :D
Radek156

#14 Příspěvek od Radek156 »

Zapalovací jednotku http://www.motokramek.cz/dily-taristor-zapalovani-gyt/ jsem koupil spolu se zdrojovou nabíjecí statorovou cívkou v úmyslu ji použít na Jawě 90. V některém z mnoha diskuzí jsem ale četl, že je konstruovaná na Babetu s úmyslem (volbou součástek - kondenzátoru) omezení otáček. Vzpomínám na názory typu: "kondík se ve vysokých otáčkách nestíhá dobíjet", což se mi moc nezdá, ale z pohledu pořekadla Na každém šprochu... by to byl v vysokootáčkového motoru problém. Co vy na to? Díky za vaše názory. R.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Kaca »

Já jsem to ještě nekoupil. Zatím jezdím ale určitě to koupím a namontuju na Babettu. Kdyby to nepomohlo (jako že si myslím že to pomůže, i podle slov lidí které znám by to mohlo dělat zapalko) tak přidám ještě tohle: http://www.motokrnov.cz/12603-palivovy- ... -babetta-/ .

Co se týká té 90sátky, já myslím že zas tak o moc víc netočí a že by to mohlo celkem dobře jezdit. U té Babetty je horní počet otáček dán spíš původním karburátorem a konstrukcí potrubí vedoucí k válci a ještě asi rozměry přepouštěcích kanálů.
Na těhhle stránkách: http://www.babetta225.wbs.cz/Tuning.html je tento článek: alda: profrézoval jsem ve válci ty 2 přislepené přepouštěcí kanály jako to má tuningovej válec 4-kanál simson a odlehčil sem píst a upravil na delší přepouštění a sání směsi odlehčil na soustruhu magneto a poladil sem na ni karburátor ze simsona 16mm difuzor...krpuťák neuvěřitelnej na babettu a ot. cca 9000 ot za min. [*6*]

Někdo tam tvrdí že je dobré tam dát zapalko z "kepla" a cívku 12V z auta, že to má silnější jiskru ale to si myslím by byl krok zpět.
:D
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“