Černá díra v dílně
Moderátor: Moderátoři
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Oni ti skřeti asi postupně ode mě utekli k vám. Už jsem je asi nebavil, protože postupem času se věci nahromadí, takže když něco nemohu najít, vezmu si to jinde. Třeba trafopájek mám asi sedm. Jednak proto, že používám různé smyčky, a pak mě taky nebaví tahat pájku z místa na místo, takže kde ji častěji potřebuju, tam nějaká je. Svinovacích metrů a prodlužovaček se to asi ale netýká, protože ač jich mám myslím dost, stále je někde hledám.
Kdysi mě ale ty potvory trápily dost. Nêkdy jsem byl zoufalej, jindy vzteky až nepříčetnej. Taky měli dobré podmínky. Když jsem třeba jeden čas bydlel na dvou místech, to byla hrůza! Navíc mám takovou "dobrou" vlastnost. Když něco dělám a potřebuji si pro něco dojít, to co držím v ruce nepoložím, ale vezmu s sebou. Položím to nevědomky někde cestou. Takže když si donesu kýženou věc, zjistím, že jsem v háji, protože mi zase cosi chybí! A to se pak hledá mnohem hůř. A nejde jenom o elektroniku. Po přestěhování jsem nemohl najít řidičák. Prokopal jsem celý barák, včetně spousty krabic na půdě. Nic! Musel jsem si vyřídit novej, aby se pak po měsíci objevil i ten starej. V krabici s videama byla strčená obálka s pár nevýznamnýma papírama a mezi nimi - řidičák. Kuriózní byla kolonka, kde jsem měl vyplnit místo ztráty, jak jsem to měl vědět??
Ovšem nejzajímavější věc se mi stala v dětství, a to mě skřítci asi ještě netrápili, nebo si to nepamatuju. Dostal jsem od otce (nebo spíš zachránil před vyhozením) motorek z lokomotivky z dětského vláčku velikosti TT. Byla to lokomotiva ze sady "pár kolejí, dva tři vagóny a ta loko". Možná někteří znají. (měl na obě strany strašně krátkou osičku (cca 3 mm, uprostřed nařízlou). Prý je špatný, chybějí mu nějaké "uhlíky". Bylo mi tak 6, vůbec jsem nevěděl jak vypadají. Ale byla to pro mě strašná vzácnost - motorek! Pečlivě jsem si ho schovával, že ho snad nêkdy roztočím. Když jsem se ptal rodičů, co kdybych tam do těch otvůrků strčil rovnou dráty, prý by to nešlo. Nezkusil jsem to. Ani jsem neměl baterku... Ovšem tak po dvou třech letech, to už jsme bydleli na jiném místě a měli jsme jiný nábytek, jsem vylezl na vysokou skříň, kde kromě milimetrové vrstvy prachu ležela nějaká černá, zajímavá, kostička. Asi tak 2x2x2 až 3x3x3 mm. Jedna ze šesti stran byla lesklá a válcově vybraná dovnitř. Hned mě napadlo - není to náhodou ten uhlík?? Do motorku sedl naprosto přesně! Už mě nemohlo nic zastavit - druhý uhlík jsem nahradil roztřepeným koncem lanka, plochá baterka, a když se to správně chytlo, tak se to točilo!!! Naši na to překvapeně koukali a já byl štěstím bez sebe. Kde se tam ale ten uhlík vzal je mi do dneška záhadou.
- monterjirka
Jinak to, že jsem bordelář mi říká spousta lidí. No, možná na tom něco je, ale vždycky, když se pustím do nějakého razantnějšího úklidu, vždycky se u mě objeví spousta skřítků a já pak lituju, že jsem se to toho vůbec pouštěl.
Jinak to, že když něco hledám, a najdu něco, co budu určitě v blízké době potřebovat, odložím si to, a pak to hledám ještě mnohem déle znám dost dobře a funguje to tak u mě pořád. Už ale někdy odolám "ne, nechám to tady,tu to najdu vždy a snadněji".
Je to jednoduchý - PROTOŽE JE TAM SAMY PŘENDALY ODTAMTUD, KAM JSME SI JE MY CHLAPI ULOŽILI ...
A kutilmile - nelituju tě
Inak som zástanca prokrastinacie
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)