Záloha aplikace Schneider Electric M238

Měřáky, automatizační technika, regulační technika

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
petrfilipi

Záloha aplikace Schneider Electric M238

#1 Příspěvek od petrfilipi »

Nazdar všem.

Potřeboval bych zazálohovat (klidně i v needitovatelné podobě) aplikace z PLC Schneider Electric M238, konkrétně TM238LFDC24DT.
Abych to nezkoušel hned naostro v terénu, tak jsem si v SoMachine (v. 4.2) v záložním PLC vytvořil nějakou malou aplikaci (výstup Q0 kopíruje I0), ta mi v PLC funguje.
Co mám ale udělat, abych stáhl tuto aplikaci z PLC, když nemám v NB zdrojovou aplikaci? Zkoušel jsem volbu "Connect controller", tam si vyberu připojené PLC, kliknu na "Select" a když pak kliknu na "Upload project from controller" a stisknu "Continue", tak se mi objeví okno s hláškou "No source archive available on the PLC".

Nevíte někdo, jak na to. PLC by údajně nemělo být defaultně nastaveno tak, že by neumožňovalo stažení aplikace.
S M340 problém není, na to má Schneider utilitu "Unity loader", kde si mohu velmi lehce projekt zazálohovat a zase ho případně do PLC nahrát. Ale nefunguje to na M238.

Děkuji za Vaše rady.

Petr Filipi

Edit: Tak jsem něco našel tady: http://plc.myforum.ro/backup-program-fr ... t6337.html , ale potřebuje to nějakou HW "krabičku", kterou nemám.
petrfilipi

#2 Příspěvek od petrfilipi »

Edit2: Tak jsem mluvil s techniky přímo od Schneiderů a představte si, že záloha je prakticky nemožná, resp. je řešitelná pouze jako kopie SW od dodavatele nebo přes krabičku "Loader Device Accessory". Boží.

Petr
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Habesan »

Smutné.

Taky už jsem se s takovými případy potkal.

Hýkám hrůzou.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Odpovědět

Zpět na „Měření, regulace a automatizace“