Projektor Benq DS650 - straca VGA signal po zahriati
Moderátor: Moderátoři
Projektor Benq DS650 - straca VGA signal po zahriati
Lenze to nijako neraguje na pohyb/poklep. A hlavne - ked je obraz z VGA vstupu tmavy (napr. screensaver - cierna obrazovka s nejakym logom/textom), tak to nerobi! Hned ako screensaver zrusim, tak sa problem okamzite vrati.
Co by to mohlo sposobovat?
Ale islo to bez toho plechoveko krytu niekolko hodin bez zavady, aj ked som hlavny kryt projektora nasadil... Teraz som vratil ten plechovy kryt a hned po zapnuti studeneho projektora sa uz obraz zobrazi len na moment, takmer stale je tam searching - tzn. konecne mozem merat
Napajanie AD9883A je OK, hned pri nom je linearny regulator a tantal - nameral som 3,28V bez zvlnenia.
Podla mna nastal cas na vymenu AD9883A, aby som sa pohol dalej. Mam este jeden projektor Benq, akurat iny typ - pozriem, ci tam nahodou nie je podobna doska.
Inak procesor je Pixelworks PW166. Podla datasheetu to ma 16-bitove x86 jadro, mohol by na tom bezat DOS
Ked projektor zapnem s pripojenym AD9883A, tak vidim, ze na vystupoch VSOUT, HSOUT a DATACK sa signal ojavuje a periodicky mizne. Ked vtedy odpojim I2C, signal tam zostane. Takze to vyzera tak, ze AD9883A korektne detekuje vstupny VGA signal a zdigitalizovany ho posiela na vystup. Procesor vsak s niecim nie je spokojny, tak asi stale dokola zapisuje do AD9883A.
Na skusku som to skusil zapnut aj s odpojenou EEPROM U14, stale rovnake spravanie (akurat to prepinalo vstupy dokola, lebo bola nacitana default konfiguracia).
http://www.go-gddq.com/upload/2013-04/1 ... 574222.pdf
Pozeral som do schem, je tam viac vetiev 3,3V. Niektore maju regulator priamo na hlavnej doske, tie boli OK. Ale na hlavnej "vykonovej" pri ICS501 som nameral len 2,7V! Ked som hybal prepojovacimi konektormi, tak to vyliezlo na 3,25V a zacalo fungovat.
Takze nakoniec to vyzera tak, ze je cely problem v napajani - konkretne v prepojovacom kabli medzi doskami (to mi pripomina Vestel). Sice pouzili 3 vodice paralelne, ale konektor ma miniaturne kontakty a je z toho napajany procesor a asi aj doska DLP...