U mojí pračky jde celá násypka vyjmout. Občas ji tak ve vaně propláchnu proudem horké vody, sundám ze sprchy hlavici a stříkám do nálevky ze všech stran. To vyplaví dost usazenin a nečistot. Akorát se mi tak nikdy nepodařilo vyčistit zásobník na aviváž, do toho se nedá jednoduše dostat a horká voda kupodivu nic nezmůže.
Nyní jsem to absolvoval . Uřízl jsem našikmo plastový kanystr , a za ucho to pěkně nosíš . Nalej neředěnou solnou , vem kartáč co to vydrží a za chvilku je násypka jako nová .
Já na zásobník používám to, že jej vyndám, namočím do octa nebo kyseliny citronové a nějakou dobu nechám působit. Co jde, tak mechanicky odstranit, o zbytek se postará kyselina.
Což mi připomíná, že by to asi zase jednou chtělo udělat
U Tatramatky 245 jsem násypku nečistil přes 30 let a funguje taky. Jako nová samozřejmě není ale vevnitř to nevadí.
K vymontování bych asi musel rozebrat půl pračky...
Se silnými kyselinami opatrně - záleží co je to za plast. Například kyselina chlorovodíková dokázala v krátkém čase silně narušit i starší fotomisku. Vypadala na bakelit ale nejsem si jistý.
Avivaz je pekna sracka,po navratu z dovolene prestala pracka napoustet vodu a duvodem byla avivaz,ktera se pres nadobku dostala az k ventilu,kde ztvrdla ve vstupnim sitku,cistit to byl horor,chovalo se to jak chemopren po zaschnuti.