PWM pro halogen 12V/100W s 4093
Moderátor: Moderátoři
workhard píše:To sice jo, ale když už v tom futrálu je, tak proč ho nepoužít
masar píše:Ano. Doporučuji vypreparovat ho z pouzdra.
Jo, souhlasím, není to moc podstatné. Ale ve schématu by dle mého měly být jen potřebné věci. Já osobně bych ten komparátor nepoužil. Jednak se může, třeba i v budoucnu, použít na něco užitečného, druhak v tom zapojení nejenže k ničemu není, ale ještě to zapojení drobátko, jo, já vím že jen velice velice nepatrně, ale zhoršuje. Tak proč budovat zbytečně slepou cestu.
neviem teda ci tvrde PWM je cesta ako znizit prudove razy, hlavne ak tie prudove špičky su tym večšie čim je nastaveny nižši požadovany vykon - chladnejsie vlakno do ktoreho idu impulzy plneho napetia (zabudol som spravit obrazky , ale je to tak).
- Přílohy
-
analog nabeh.PNG- (33.15 KiB) Staženo 209 x
-
zapnutie detail.PNG- (20.52 KiB) Staženo 222 x
-
120W pwm start odpor 0,015.PNG- (48.4 KiB) Staženo 251 x
Možná by bylo dobré pro tenhle případ naopak přidat nějakou tu indukčnost, aby ty proudové špičky potlačila.misocko píše:aby som zbytocne nepridaval indukcnost a neskresloval meranie
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- ano , je to to mozne. Ja som skor chcel poukazat na to ze skutocne tvrde PWM pre ziarovku nebude velmi dobre, je to vsak tvrde až "laboratorne" spinanie. V reale zrejme zaberie nedokonale budenie fetu (v mojom pripade pouzity budic dokaze divy aj tazsie buditelnymi fetmi), indukcnost privodou (ja som vyrazne eliminoval).... a tak nabehove špičky nebudu až tak vysoke a ani ostre.Celeron píše:Jak jsem psal, ta moje žárovka s PWM vydrží 2-3 x dýl než bez.