Škoda fabia I 1.4 MPi
Moderátor: Moderátoři
Škoda fabia I 1.4 MPi
já doufám,že bude jen drát zlomený ve dveřích spolujezdce.
Jsem vyučený elektrikář,ale ne auto elektrikář,tak nevím jak je to uděláno.
jde stahování oken z komfortky ? (jednotky příslušenství)
Závadu na motorku nebo tlačítku nepředpokládám.
Mohl by někdo mi popsat jak je to zapojeno ?
Předem velice všem děkuji
- PCmaniac99
Tlačítko vyloučíš jednoduše, okno u spolujezdce se dá stáhnout tlačítkem u spolujezdce ale i u řidiče, taky se dají stáhnout okna dálkovým ovladačem (pokud je origo) event klíčkem přes centrální zamykání (pokud je origo).
Stahování oken myslím je přes komfortku ale v každých dvěřích je ještě řídící jednotka která je součástí motorku stahování oken.
Zlomený kabel být může ale pozor, může být zlomený i kus za husým krkem, nejen přímo v něm.
Taky by to mohla být pojistka.
- PCmaniac99
Anebo je tam hlavně skrz ochranu motoru (při nadproudu se odpojí motorek od napájení? )
čili ale jednotka u každého motorku musí mít trvalé napájení ,impuls z tlačítka jde do komfortky,a komfortka dává pokyn těm jednotkám u jednotl.motorků?
Akorát je tam ještě jedna závada.
Na budíkách nesvítí symbol otevřených dveří (při žádných dveřích nesvítí).
ovšem stropní světlo reaguje na každé otevřené dveře.
A nesvítí kontrolka hladiny oleje ( při zapnutí klíčku se rozsvítí),ale v autě je málo oleje a tento stav není signalizován..
Na VAGa jsem auto nepřipojoval
jasmin píše:tak závada byla v drátu v průchodce dveří spolujezdce...nyní již okno spolujezdce funguje.
no vidíš...šlo to aj bez naštudovania zapojenia celého auta
Na budíkách nesvítí symbol otevřených dveří (při žádných dveřích nesvítí).
- vypálená kontrolka v palubke
A nesvítí kontrolka hladiny oleje ( při zapnutí klíčku se rozsvítí),ale v autě je málo oleje a tento stav není signalizován..
- kontrolka sa rozsvieti až keď olej nebude skoro žiadny - mazanie nebude mať tlak !! Skús sa postaviť s autom niekde hore strmým kopcom,ale riadnym a uvidíš že sa rozsvieti ! ale motor dostane na prdel.
Kontrolka signalizuje "žiadny olej" a nie málo...funguje na tlakový spínač a nie na hladinomer.
- PCmaniac99
Červená olejnička která svítí po zapnutí zapalování a po nastartování zhasne je kontrolka tlaku oleje. I když je oleje na měrce málo, pořád ho čerpadlo z vany nacucne a vytvoří tlak, tím pádem kontrolka zhasne.
Oranžová olejnička, někdy i s vlnovkou jako symbol hladiny oleje. Je jen u vyšších výbav a myslím že Fabie I ji snad ani nemá. Ta hlídá množství oleje ale ne tlak oleje.
Jinak souhlas s dred a jasmin.
A kutilmile - nelituju tě
http://cezeta.cz/koupit.php 275000 Kč
http://www.skoda-auto.cz/models/nova-fabia-combi/cenik/
271 900 Kč