Pomoc/zkušenost s TV anténou pro smart TV
Moderátor: Moderátoři
Pomoc/zkušenost s TV anténou pro smart TV
sháním TV anténu pro dvě televize. Dům je v udolíčku, takže nic moc signál, ale klasické "polské sito" s jednotranzistorovým zesilovačem vcelku funguje. Nicméně anténu musím vrátit známému, tak sháním náhradu (ideálně lepší náhradu).
Napadly mě dvě možnosti:
https://www.czc.cz/fuba-antena-dat-912b ... 52/produkt
https://www.czc.cz/antena-evolveo-gt-ve ... 28/produkt
Máte s nějakou zkušenost, případně znáte lepší typ pro mou situaci?
Díky za pomoc
decmen píše:Ano, zavolejte si technika s měřákem, tříráhnový barevný nesmysly se "ziskem 46dB" jsou jen vyhozené peníze.
Ve finále ten technik vyjde rychleji a levněji a nezbude v garáži hromádka nepotřebnýho materiálu.
A kterej tříráhnovej barevnej nesmysl se ziskem 45dB máš na mysli?
To jopo: Jinak ta Fuba má větší zisk jak to husté síto co doporučuješ....
fredis píše:To jopo: Jinak ta Fuba má větší zisk jak to husté síto co doporučuješ....
Leda pi.u
Ta fuba je sracka No1 a hraje hur jak logaro za 290Kc. A Zisk je uplne nekde jinde a ma katastrofalni ČSV.
Se vubec divim, ze Fuba pod svou znackou ma s timhle sajrajtem neco do cineni. S jejich parabolami se to neda srovnat.
Tady zase fyzika dostava 🤐 na PRDEL. 16,5dB !!!! hovno lede, dBd ani nahodou a dokonce ani ne dBi !!! Fyziku proste ojebat nejde.
Zmereny zisk te sracky :
21kanal - 8dBd
45kanal - 7dBd
57kanal - 8,5dBd
ČSV je na nektery casti TV spektra skoro 1,9 !!!!!!
Pasmovky ALCAD mely realny zmereny CSV kolem 1,3 a bylo to sakra znat.
Jen bych do toho síta nedával zesilovač.
Teprve v případě, že by na konci kabelu skutečně nestačila úroveň signálu, přestřihl bych koaxiál někde pár metrů od antény a zesilovač vrazil tam. Záleží samozřejmě na délce kabelu a jeho útlumu - jestli má ztráty řekněme 20 dB/100 metrů při 700 MHz, pak už po 10 metrech od antény Ono to má ještě jednu výhodu - pokud by v zesilovači přesto vznikla křížová modulace s GSM, LTE, CDMA a podobnými signály, dá se koaxiál přestřihnout ještě jednou (stačí 10 - 15 cm před vstupem zesilovače) a zařadit příslušnou zádrž rušivého signálu nebo propust pro přijímané kanály.
Je to jen celkem univerzálně ověřený bastl, který by u tebe měl fungovat (když už polské síto... atd), ale to už jsem tu psal. Dále trvám na tom, že vybrat si místo pro anténu i typ antény je nejlepší až po proměření (a radši za různého počasí), jinak zbude stále nenulová možnost, že všechny recepty a babské rady selžou.
- Přílohy
-
pouziti_linkoveho_zesiku.png- Nedávno jsem dělal návod, jak nahradit polské síto normální anténou... ani nevím, kdo to pak na místě zapojil, ale přišla zpráva, že to šlape. Na první zesík, který mi u jistého Experta padl do ruky.
- (222.84 KiB) Staženo 156 x