Philips 32plf5322/10 TV vypína obraz

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kubbecc

Philips 32plf5322/10 TV vypína obraz

#1 Příspěvek od kubbecc »

je to philips 32plf5322/10. keď je tv dlhšie vypnuté tak po zapnutí obraz naskočí ide približne minútu potom zostane stať a pomalí mizne obraz na pravú stranu plus klesá aj jas trvá to par sekúnd. posvietenie svieti. zdroj som meral všetko ok veril som že bude navina t-con ale nič zaujímave som nenašiel studenáky žiadne káble poriadku, niektoré smd kondiki som premeral ktoré sa nezdali, diodi poistky niektoré odpory tieš. nemá niekto v tomto skúsenosti ? ďakujem
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Bohužel velmi pravděpodbně v háji panel. Můžeš zkusit pohledat, jestli je k použitému typu panelu známo, zda jde problém propojit "zlatými vlasy", tedy typicky slabými lakovanými cu dráty někde z hlavní dps panelu někam na drivery po straně. Zabývají se s tím hlavně rusové a je to pěkný opruz, je třeba zvážit, zda to za to vůbec stojí.
Heno

#3 Příspěvek od Heno »

Druhá možnosť je, že počas toho keď tam obraz je ok, tak včetky pomocné napätia na TCONe sú ok avšak po čase padne jedno z nich resp. viacero a potom to spraví to čo si videl...
Takže pred demontážou panelu a prípadným riešením implantáciou zlatých vlasov by som meral za jazdy napätia na tom tcone až do okamžiku výpadku obrazu či ostanú tam alebo nie...
kubbecc

#4 Příspěvek od kubbecc »

všimol som si že v t-cone niečo potichu bzučí ? nemože to byť chyba ?
Heno

#5 Příspěvek od Heno »

Nemusí, niektoré dc-dc to robievajú...
Zober voltmeter do ruky, meraj napätia meničov čo tam sú a zaznač si miesta kde si meral a ich úrovne na papier a zároveň sleduj obraz.
Akonáhle obraz zastaví alebo začne blbnúť zisti, či niektoré z tých napatí nevypadáva.
Ak ano, potom sa treba zamerat na príčinu, prečo to robí a to bude dovod blbnutia obrazu.
kubbecc

#6 Příspěvek od kubbecc »

ničoho som sa ešte nedotkol a uš obraz nejde vôbec ... sem tam zbadám nejakú pohyblivú čiaru vyšli od vrchu 10cm ....
Heno

#7 Příspěvek od Heno »

Tak co ti mám na to povedať... Zase to dopadne ako minule... Vymenil si ccfl, ale informácie o tom čo si mal merať si nenapísal.
Nech ti teda pomôže už niekto iný...
kubbecc

#8 Příspěvek od kubbecc »

akurát rozoberám ... ešťe nemerám a pod pojmom meniče neviem čo myslíš... myslel si stabilizatori ? ak ano jeden tu mám a ten je poho. je tu vela integrovaních obvodov ... prave sa idem hrabať na neťe čo to je zač ...
Heno

#9 Příspěvek od Heno »

Stabilizátor nie je menič v tom zmysle DC-DC menič je niečo s podobným elektrickým významom, ale inak obvodovo riešené.

No skús sem hodiť fotku toho tconu čo je to zač...
kubbecc

#10 Příspěvek od kubbecc »

t-con
Přílohy
IMG_0265.JPG
(269.05 KiB) Staženo 220 x
Heno

#11 Příspěvek od Heno »

Takže ten IO čo má blízko 3 tlmivky je ten multi meničový integráč, tan si naštuduj, prípadne pobrowsuj na google, čo sa o tom kde píše aké napätia a na ktorých miestach majú byť ak je tcon funkčný no tak porovnaj to čo nájdeš s tým čo tam máš ty.
kubbecc

#12 Příspěvek od kubbecc »

ten je premeraní myslím si že som premeral všetko co sa dalo a čo som naštudoval na googli bolo všetko ok
kubbecc

#13 Příspěvek od kubbecc »

stím že obraz ide na kraj mi hovoril sledujuci naraz sa neda všetko. obraz zmyzne pokažde prave teraz nejak blbne. od zadu je vidiet že svietia trubice spredu je dost slabo ... pitam sa preto lebo som nasiel na krite invertora toto. ci nahodu nieje podsvietenie natolko slabe ze nevidno obraz.
Přílohy
IMG_0266.JPG
(206.28 KiB) Staženo 166 x
kubbecc

#14 Příspěvek od kubbecc »

tá spalenina na krite
Heno

#15 Příspěvek od Heno »

? prvé vety som nejak nepochopil.
A čo si konkretne vygooglil a meral na tom tcone?

To čo si nazval spálenina je len pripečený prach, na starších tv je to bežné.
Vedz, že ak by boli trubky v keli, invertor vypne podsvetlenie uplne a hotovo, tak ako to bolo na tom Samsungu, ale ty si od začiatku tvrdil, že podsvetlenie ide.
Na začiatku staršie trubky môžu slabšie svietiť, neskôr ako sa rozohrejú už svietia naplno, ale toto invertor toleruje a na starších tv je to bežné.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“