mtajovsky píše:Možná budu za blbce, ale nějak mi uniká souvislost mezi přesycováním jádra a jeho zahříváním. Přesycováním roste magnetizační proud a tím zahřívání vinutí.
FERYACT píše:Přidávám se k mtajovskému že chybí řádná definice tematu.Požadavek na schema tu přece už padl, aby bylo vše jasné.
Ale Atlan se zeptal na důvod přehřejvání - on nenapsal, že se přehřejvá zrovna jádro, ale napsal, že se přehřejvá "asi jadro tlmivky" - což je hypoteticky vyjádřená domněnka a spíš výzva typu "kluci help, potřeboval jsem tohle, spáchal jsem to takhle, sice to běží, ale něco se hřeje, já nevím co s tím, poraďte co s tím učunit!" - takže spíš než zkoumání přesnejch souvislostí bych Atlanovi položil přesnějc směrovaný otázky na konkrétní požadovaný parametry toho zdroje a podle toho mu poradil právě způsobem "odmotej tu tlumku a jako jádro použij k sobě přiložený dva ty samý toroidy, dostaneš dvojnásobnou plochu jádra a tím i vyšší odolnost proti přesycení" = na nějaký teoretický zdůvodnění je vždycky dost času až po tom, co se tazatel pokusí zprovoznit zapojení a povede se mu to ... Navíc i to požadovaný schéma Atlan postnul - 2017-07-12, 14:29:45 ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě

!!!