Zjištění hesla wifi

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
dvorak

Zjištění hesla wifi

#1 Příspěvek od dvorak »

Poradí mi někdo, jak zjistit heslo pro wifi na routeru ? K routeru jsem připojen kabelem na PC, ale potřebuji provozovat i telefon, bohužel majitel routeru )dcera) není přítomna. Dá se to nějak ?
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Dej sem značku a typ routeru - určitě někdo poradí, jinak stáhnout návod z netu a řídit se podle něj. Ale bez znalosti přístupovýho hesla do nastavení se asi neobejdeš, nějakým "brutal-force" to taky nepude, jedině jestli by nepomohlo resetování na původní tovární nastavení - to je všude heslo "admin" a musel bys celý nastavení spáchat právě z PC po kabelu administrátorským přístupem znovu včetně nastavení nový konfigurace hesel ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
hafca

#3 Příspěvek od hafca »

Je otázka jestli ho vůbec měnila. Zkus jméno i heslo
admin
to dávají snad do všech.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Standa99

#4 Příspěvek od Standa99 »

Jednodušší snad bude zavolat/napsat dceři, než zkoušet něco, co bez pomoci nezvládneš. A když neznáš heslo k WiFi, tak určitě neznáš heslo do administrace a resetem můžeš celé routování (díky statickým IP) poslat do kytek.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
dvorak

#5 Příspěvek od dvorak »

OK, dcera se ozvala a za chvíli dorazí. V každém případě díky, ono to není asi jednoduché. Ale doma vím, že když napíšu 192.168.1.1, tak se mi heslo zobrazí, ale tady je to asi jinak.
Standa99

#6 Příspěvek od Standa99 »

Taky ten router nemusí NATovat a gateway na něm nemusí být (ani DHCP server). A žádný router nezobrazuje defaultně password, to ho máš max. uložený v prohlížeči s loginem.
.
..
...
serviceman

#7 Příspěvek od serviceman »

Z dotazu jsem pochopil, že chceš heslo k WiFi, ne k nastavení routeru?
WiFi heslo zobrazí WirelessKeyView.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Standa99

#8 Příspěvek od Standa99 »

Heslo k WiFi chtěl najít v nastavení routeru, ke kterému bylo připojeno PC kabelem a chtěl se připojit i telefonem na WiFi. Tak jsem to pochopil já. Proč by na PC hledal heslo k WiFi, když byl připojen kabelem?
.
..
...
Artaban001

#9 Příspěvek od Artaban001 »

Heslo k wifi najde nalepený zespodu na routeru - Málo kdo jej mění. Běžný uživatel vůbec.
Standa99

#10 Příspěvek od Standa99 »

Můžeš udělat fotku toho hesla? Max. jsem na štítku viděl WPS pin, který u každého routeru vypínám, jsou to zadní vrátka viz. video. Sice by ta chyba měla být už záplatovaná, ale nikdy člověk neví, jestli jo, nebo je tam jiná.
Přílohy
wps-pin.png
(220.14 KiB) Staženo 90 x
.
..
...
p32

#11 Příspěvek od p32 »

Artaban001 píše:Heslo k wifi najde nalepený zespodu na routeru - Málo kdo jej mění. Běžný uživatel vůbec.

To si pleteš, nikde tam nebývá kromě vyjimek od O2, kde ho přednastavují a proto i lepí zespodka. V normálním routeru není totiž vůbec a musíš si ho tam dát sám při nastavování druhu wifi atd..
Artaban001

#12 Příspěvek od Artaban001 »

U mýho TP-link TL-WR841N je přímo "wireless password/PIN......." A "SSID...." Nalepený pod spodním čárovým kódem. Taky jsem ho nezměnil ;-)
Byl kupovanej v Datartu. TP-link extender měl taky defaultní wifi heslo. Huawei LTE router na Wifi měl taky přednastavený heslo i z volného prodeje.
Routery, co nemají přednastavený heslo, tak mají wifi síť buď v základu vypnutou, nebo bez zabezpečení.
A není špatný si tam nalepit přes průhlednou izolepu i svoje zvolený WIFI heslo. A možná i vlez do administrace - pokud není v domácnosti "škůdce", nebo dítě, které má zákaz přístupu k netu ;-)
Přílohy
heslo.jpg
(279.21 KiB) Staženo 145 x
Standa99

#13 Příspěvek od Standa99 »

Zajímavé že by v administraci byly oba řádky s heslem + PINem stejné, protože to jsou dvě různé položky.
Pokud ano, tak muselo být v defaultu zapnuté šifrování a takhle to zjednodušili natolik, aby to zvládli i nezkušení.

P.S. Naposledy jsem někdy v březnu kupoval (pro někoho) TP-LINK TL-WR940N a tam tohle nebylo. Našel jsem někde i štítek, sice z revize 1.0, tam ta byla asi 4.0 nebo 5.0, ale štítek byl stejný.
Přílohy
tl-wr940n-v10-label.jpg
(12.84 KiB) Staženo 147 x
.
..
...
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“