sháním svaření dílů z AL slitiny
Moderátor: Moderátoři
- petula
- Kontaktovat uživatele:
sháním svaření dílů z AL slitiny
- elnovy
- Doporučuje se dohled statného moderátora
díly se dají k sobě obalí alobalem a do mezery mezi alobalem a svařovanými díly se vsype směs a zapálí doutnákem = prskavkou .
Vzniká žár vysoký
Povolání: Vývoj elektroniky+DPS
Zájmy: Programování C++ ,assembler
A kutilmile - nelituju tě
P.S. Andulko, co ti třeba říká termokompresní šoková metoda svařování, pomocí který se za aktivní účasti jistejch za určitejch podmínek silně nestabilních sloučenin pomocí jejich extrémně rychlý exotermní dekompozice v kapalným prostředí dá svařit třeba hnilík s titanem a podobný, jinak normálně nespojitelný kovy? Jedinej problém týhle metody je v její hlučnosti a poněkud razantních emisích sekundárních jevů, kvůli kterým ji nelze dost dobře provozovat v domácnosti nebo v nějaký malý "dvorkový" dílně ... taky se tomu říká svařování výbuchem, víme? Ale to určitě tazatel nehledá, ten poměrně obvyklej TIG mu určo bude stačit ...
- elnovy
- Doporučuje se dohled statného moderátora
Svařování bych volil až naposledy .Taky představa že to svaři kluci v dílně za hubičku je scestná . Před deseti lety jsem ulomil litinu u vodní pumpy
a svařili mi to OK a dal jsem jim co si řekli ....mistr co to klukům přidělil si řekl o 100Kč.
Povolání: Vývoj elektroniky+DPS
Zájmy: Programování C++ ,assembler
EKKAR píše:Protože beru do úvahy běžnou a lacinou metodu, dostupnou určitě minimálně v každý obci/městě s nějakým trošku větším průmyslovým podnikem nebo větším autoservisem a neuvažuju tak exotický metody, který sice existujou, ale používá je leda NASA nebo podniky vyrábějící vybavení pro americkou armádu/námořnictvo. Nebo ty mu budeš shánět firmu, kde mu vytvořej balastní matrici pro umístění těch předmětů který chce svařit do speciálního tanku s kapalinou a věnujou mu pár deka pentritu na samotnej proces explozívního svařování jen za "děkuju" ???
Nevím, proč sem pořád taháš nějaký svařování explozí, psala jsem o svařování elektronovým paprskem a laserem, dnes docela běžné metody. Že ty jsi to nikdy nepotkal neznamená, že to má jen NASA a americká armáda, dneska má elektronovej svazek nebo laser kdejakej větší podnik a kolikrát i Franta v garáži. Na elektronový paprsek čumím každý den v práci, takže na něm nic exotickýho nevidím, ty zase čumíš v práci na TIG, tak ti přijde běžnej TIG.