Připojení ant. zes. do antenní krabičky
Moderátor: Moderátoři
Připojení ant. zes. do antenní krabičky
Předzesilovač jsem umístil do ochranné kabice vyrobené kdysi dávno v Chlumci n. Cidlinou používanou na yagi antény spektrum apod.
Abych docílil co nejdelší závit zminovaného výstupního F.konektoru na připojení koaxiálu o to delší je ale mezera od svorek zářiče antény ke vstupu svorek ant. předzesilovače cca 35 mm.
Myslím ale že by to snad nějak kritické být nemělo s ohledem na obdobná provedení antenních předzesilovačů od fy TEROZ určených do ochranné krabice dipolu které mají rovněž docela dlouhé holé přívodní drátky .
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Zmuchlání/svázání kabelů už ano.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Pokud vím, o tom se takticky nemluví...
http://davbol.pl/wzmacniacz-antenowy-sw ... -p-12.html
ZdenekHQ píše:DVB-T2 se stejně zas bude přelaďovat..
Proto to moje a bude hůř. Pokud si vytvořím podmínky, filtr pak lehce vyměním. Co se zesilovačem, který má zádrž nad K60 a to ještě pochybné kvality... Filtr není zase takový ranec ve srovnání s dobrým (případně domovním) zesilovačem. Jako linkové zesilovače používám dost často od Malého 16 nebo 26dB. Tam vím, že zesilovač je fakt dobře udělaný a pokud nepotřebuji nastavení zesílení, slouží velmi dobře.
- monterjirka
Musel jsem u antény color spektrum /té menší/ ubrat ono jinak klasické napětí .Na 12V kostičkoval a pod 5V také takže někde okolo 8 V bylo optimum a jdou mi slušně veškeré chytatelné MUXY i z polska (lokalita N.Rudná u Bruntálu asi 650m n.m.)
Zminovaný ant. zesilovač mám tady zatím na stole a zítra ho až vyzkouším ,jde mě o to aby ty cca 35mm dlouhé přívodní drátky vedoucí mezi výstup dipolu a vstupu zesilovače nějak nevyzařovali nad rámec přípustnosti , F konektoru na výstupu nemám obavy.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Koukám na xxx.tv a knoflíkem si doladím co nejméně kostiček....
Nakonec napájení externího ant. zesilovače u setopboxů /pokud to umožnují/mají jen 5V což mě docela udivuje a je především určeno pro tzv. domácí pokojovou /interní/aktivní anténu,ale prošli mi rukou i ty co mají standartně regulovatelný nap. zdroj. od 0-12V
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
"GasFety" jsou spíš pro vyšší kmitočty (já je používal pro 2.1Ghz a MMDS), ale každopádně podobný trazistory (MOS-fety) se používaly hlavně pro kanálový zesilovače - a to jsou dnes opět vyhozený peníze, než se přeladí na DVB-T2.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Tady pomůže jedině filtr.
EDIT: Úprava jednotek.