Philips 855x
Moderátor: Moderátoři
Philips 855x
Ale čeká mne vyjmutí šasí ze skříně, neb tlačítka jdou ztuha a nevracejí se nebo naopak nedrží, ale hlavně nijak se nepohybuje ten speciální ladící kondenzátor.
Stáhnul jsem si z oldradia manuál, jestli na to bude čas, o víkendu to zkusím rozebrat. Pokud se mi to povede, mám tam ještě nějakou Rektru, která má stejný šelmostroj jako tohle. Měl jste to už někdo rozebrané a máte nějaké zkušenosti?
Ale mám dotaz ohledně žárovičky - místo ní mi tam zbyly jen dráty a vůbec nevím kde a jak má ta žárovička být (předpokládám, že má svítit "skrz" ten ukazatel).
Dále, jak jsem ostatně u válečného rádia čekal, nehrají krátké vlny - nicméně nevidím tam vizuelně konkrétní scházející cívku - je možné, že se neosazovala rovnou z ve výrobě?
Při vyšších hlasitostech má zvuk vysoké zkreslení - předpokládám, že buď bude mít svod vazební C40 u EBL1 popř. bude vadná samotná elektronka. Čistě teoreticky slabší AZ1 by to mohla také způsobovat? Anodové napětí jsem měřil ještě před rozebráním, sice s elektronkami, ale na prázdno, hodnoty až na drobné odchylky sedí.
Zvláštní je, že po odpojení od sítě na těch půl vteřiny, než rádio zmlkne zkreslení dle mého názoru zmizí.
- radioelectrum
Pak mi také nesvítí EFM1 - bývá ještě nějaké, alespoň "mžourající", k sehnání? Mám sice cca 10 ks EM11 od RFT, ale přebastlovat to nechci.
Krátké vlny asi doplňovat nebudu, jako válečné rádio na to má "právo".