LED blinkry (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
LED blinkry (přesunuto)
Rád bych si sestrojil přídavné blinkry. Chtěl bych je udělat ve stylu jako má teď Audi, tj. aby se postupně po příchozím signálu z přerušovače blinkrů postupně rozsvěcovaly LEDky (v podstatě ve směru odbočování) - ideál 15 - 20 LED. Po rozsvícení poslední LED aby krátce svítila celá řada a opět pak LEDky zhasnou až do doby příchodu dalšího impulsu z přerušovače a cyklus se opakuje. Hledal jsem nějaké schémata na webu, ale nedaří se mi nic najít. Nevíte o něčem, nebo nenajde se nějaký šikovný kutil, který by něco navrhnul? Díky za odpovědi, rady, tipy.
Martin
A kutilmile - nelituju tě
Kód: Vybrat vše
5.6 U směrových svítilen kategorií 1, 1a, 1b, 2a nebo 2b blikání může být vytvářeno
postupnou aktivací jejich zdrojů světla pokud jsou splněny následující podmínky:
(a) Každý zdroj světla po jeho aktivaci musí zůstat svítit než skončí cyklus ZAP;
(b) Sled aktivace zdrojů světla musí pokračovat postupně od vnitřního okraje
k vnějšímu okraji přivrácené plochy;
(c) Musí to být jedna spojitá linka se žádnou opakovací změnou ve svislém směru
(např. žádné vlny).
[b](d) Střídání musí skončit ne více než 200 ms po začátku cyklu ZAP;[/b]
(e) Při kolmé projekci ve směru vztažné osy čtyřúhelník ohraničující přivrácenou
plochu směrové svítilny musí mít její delší stranu rovnoběžnou s H-rovinou,
poměr vodorovné strany ke svislé nesmí být méně než 1,7.
Vyhovění výše uvedeným podmínkám musí být ověřeno v módu blikání. Já měl zafixováno těch 200ms pro rožnutí (plnění) homologačních podmínek (a následné dobliknutí). To mohlo být tak v r 2013. V předpisu je k dnešku definováno 200ms pro celý cyklus rožínání...
1) - učuníš to i bez integráčů (pila s 1 tranzistorem, komparátory s řetězcem téhož)
2) - nikdy to ale nebude obvodově jednodušší a výrobně opakovatelnější než s tím procesorem.
Obojí prohlašuju s plným vědomím si skutečnosti, že já sám odmítám programovatelný šváby primárně používat za každou cenu - tady to naopak kvůli potřebný opakovatelnosti je opodstatněná nutnost.