Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 3
Moderátor: Moderátoři
- radioelectrum
dokonce má i nabastlený kovertor na východní normu...opatrně jsem to ofoukal stlačeným vzduchem a zkoušel čisti vlhkým hadrem ale nechal jsem toho protože tenprach dělá škrábance jinak je kompletní nepolámaný a relativně zachovalý a ten zvuk je teda paráda...doma mám studiové boxy a toto je prostě lepší
jinak závady škrčící potenciometry vadné přepínače funkcí ty typycké posuvné japonské to je klasika jsou uvnitř poddimenzované kontakty a jak to přepíná napájení a musí nabyt kapacitory tak se to časem uplně opálí
dál tam byl rozmotaný náhon ladícího potenciometru tak to byla zkouška trpělivosti když už jsem to tam jaksi natahal tak chodil přesně opačně tak jsem si to dal ještě jednou....řemínky v kazoši a jiné drobnosti
su rád že repráky nejsou vyskákané takže to nahlas asi moc často nehrálo.
I při velké hustotě stanic na FM si tuner vede velmi dobře selektivita je slušná
je to stroj z roku cca 1978 a konstrukce je taková jaké se tehdy dělaly takže má to uvnitř ještě plastové šasi a probojovat se k potenciometrům znamená den práce všechno je zdrátované jak sloupy elektrického vedení v číně

- radioelectrum
Před časem jsem debutoval na jednom SD.(zní to honosněji než říci že mne pozval kamarád z druhého konce republiky kam jsem jel, abych ho zavezl na sběrný dvůr) Řekl mi co a jak tam chodí, ukázal že mám semky takhle nacouvat. vydal jsme se k prvnímu drátěnému kontajneru na elektro. Než jsem stačil prohrabat a vytáhnout si z něj jednu maličkost tak jsem měl plné auto. Čumím na to nevěřícně . Kamarád mi říká že mám vyjet ven, že zaplatí, vezme ještě cosi a doběhne za mnou. To cosi jsem si představoval jako něco co bude mít na klíně. Tak zajedu za roh, čekám nějakou minutu, a ve zpětném zrcátku vidím hudební skříň Supraphon LE (typ si nepamatuji) jak se řítí směrem ke mě. Že by to bylo z toho horka?
trávu jsem nehulil. Koukám a ta skříň má nějaké divné chlupaté nožičky a jsou bosé. Ne to jsou nohy mého kamaráda Pepy. (budeme mu říkat třeba Pepa) Vylezu z auta a říkám Pepo, to se sem nevejde. On říká na střechu ano. Já říkám nemám na hagussech příčníky a nemám to čím přivázat. Po chvilce doběhne s velikým žokem a vytahuje z něj sukně, podprsenky, spodničky a vše to dává na střechu. Než jsem se stačil zpamatovat tak již skříň připevňuje jakým si drátem....
Cesta k němu naštěstí byla jen pár kilometrů. 30km rychlostí po silnicích obvyklého tankového porvedení. Běžně bych na někoho jiného byl nasraný, ale on má vždy takovou radost že si něco pořídil a navíc já ho povezu na Slovensko má tam zamluvené nějaké sbírkové TV, tak jsme se domluvili že si to i s tím Slovenskem u mne na stavbě odpracuje.
jo je to hifisticky udělané jeden kanál jeden koncový integráč a teda předimenzovaný

no kazoš už maká a překvapilo mě že dvířka jdou odšroubovat a ty inbusy na nich jsou skutečné né žádné atrapy
pak jsem to ještě očistil od toho stavebního prachu ...nakonec jsem vzal švédskou utěrku trochu jaru lehce vyždímal aby byla mokrá ale nekapala z ní voda a šlo to pěkně vyčistit bez poškrábání čudlíky jsem sundal a očistil zvlášť
výsledek je na foto
mechanika funguje relativně dobře akorát při převíjení vpřed je spojka moc tuhá a řemínek prokluzuje pohon se zastaví a nevypne to v ostatních režimech to vypíná dobře no hlavně že nespadne řemínek při prokluzu abych ho vůbec mohl nasadit musel jsem si udělat z papíru podložky ve tvaru půlměsíců a podložit setrvák aby mě řemen nezapadl pod....trochu to šumí jak každý kazoš bez dolby systému musím zkusit lepší nahrávku bo po ruce nebylo nic jiného než má vlast od béďi hlavu jsem odmagnetoval no zdá se že výšek je málo napohled nevypadá hlava moc projetě uvidíme jak to bude hrát s jinou kazetou

tak na tu dobu si dobře pamatuji...měl jsem rádiomagnetofon Hitachi (ještě tenkrát mono) původem z Tuzexu, zvláštnosti byl rozsah VKV 64-75 MHz
takže na horním okraji pásma občas zachytil rst. políšů a technických služeb...
nahrávalo se jinak nedostupnou muziku z polských stanic Katowice III. a IV.
66 a 68.3 MHz v našem kraji dobře slyšitelné na anténu prutovku 0.5m
- vasilceral